Twitter schikt met aandeelhouders

22-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Twitter schikt met aandeelhouders

Social media bedrijf Twitter schikt voor 809,5 miljoen dollar met zijn aandeelhouders. Die hadden het bedrijf beschuldigd van misleidende communicatie over de resultaten van het sociaal netwerk in 2015.

Het bedrijf meldt: "Twitter heeft aangekondigd dat het een bindende overeenkomst is aangegaan om de geconsolideerde class action-rechtszaak die in 2016 is begonnen in de United States District Court voor het Northern District of California, te regelen. De zaak werd geconsolideerd onder de titel In re Twitter, Inc. Securities Litigation, zaak nr. 4:16-CV-0534-JST (SK).

De voorgestelde schikking lost alle claims op tegen Twitter en de andere genoemde gedaagden zonder enige erkenning, concessie of vaststelling van enige fout, aansprakelijkheid of wangedrag door het bedrijf of een gedaagde. Twitter en de individuele beklaagden blijven elk wangedrag of andere ongepaste acties ontkennen.

Volgens de voorwaarden van de voorgestelde schikking zal Twitter 809,5 miljoen dollar betalen voor claims wegens vermeende schendingen van secties 10(b) en 20(a) van de Securities Exchange Act van 1934. Het bedrijf is van plan contant geld te gebruiken om het schikkingsbedrag te betalen, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 zal worden betaald. Het bedrijf verwacht een last voor de schikking te boeken in het derde kwartaal van 2021.

De definitieve vaststellingsovereenkomst wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de rechtbank."

Terug naar nieuws overzicht