Kendrion neemt 3T over

22-09-2021 | door: Redactie

Kendrion neemt 3T over

Kendrion, een ontwikkelaar, fabrikant en marketeer van hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten voor industriële en automotive toepassingen, heeft 3T, een in Nederland gevestigd software- en elektronica-ontwikkelingsbedrijf overgenomen .

In de transactie heeft Kendrion 100% van de aandelen van 3T verworven voor een niet nader genoemd bedrag, dat Kendrion zal financieren uit bestaande middelen. De acquisitie zal naar verwachting een direct positief effect hebben op de winst per aandeel van Kendrion.

3T is een gevestigde, gespecialiseerde ontwikkelaar, fabrikant, distributeur en leverancier van levenscyclusbeheerdiensten voor klantspecifieke elektronica en embedded systemen. Met vestigingen in Enschede en Eindhoven heeft 3T zo'n 80 FTE in dienst en realiseert het circa 12 miljoen euro aan winstgevende jaaromzet. Het biedt een sterke strategische aansluiting bij de besturingstechnologie-activiteiten van Kendrion's Business Group Industrial Actuators and Controls.

Daarnaast wordt verwacht dat de uitgebreide ervaring van 3T in de ontwikkeling van software en elektronica van strategisch belang zal zijn voor Kendrion's Automotive Group, waar het toenemende gehalte aan geavanceerde elektronische componenten in personenauto's en bedrijfsvoertuigen een aanzienlijke groeimogelijkheid biedt.

De hoogopgeleide medewerkers van 3T en de nabijheid van toonaangevende technische universiteiten en andere instellingen voor hoger technisch onderwijs, versterken Kendrion's vermogen om een getalenteerd team van software- en elektronicaontwikkelaars verder op te bouwen en te beheren.

Joep van Beurden, CEO of Kendrion: “We zijn enthousiast over de voordelen die de bundeling van krachten met 3T zal opleveren voor Kendrion en ons plan voor organische groei. Ten eerste is het bedrijf van 3T een sterke aanvulling op onze eigen Business Group Industrial Actuators and Controls en zal het nieuwe groeimogelijkheden creëren. Ten tweede zal onze Automotive Group profiteren van de meer dan 30 jaar ervaring van 3T in de ontwikkeling van geavanceerde software en elektronica, waardoor de risico's van de ontwikkeling van onze 'vuurtoren'-projecten rond geluidsactivering, slimme schokdemperactuators en sensorreinigingssystemen worden verminderd. Deze producten zijn gericht op autonome, geconnecteerde, elektrische en gedeelde (ACES) voertuigen en bieden een aanzienlijke organische groeimogelijkheid voor de komende jaren. Ten derde, deze acquisitie voegt twee locaties toe aan onze Groep die directe toegang bieden tot toonaangevend technisch talent - wat ons ondersteunt om onze technische capaciteiten die nodig zijn voor het ontwikkelen van geavanceerde en slimme actuatoren verder uit te breiden. En tot slot zijn we enorm onder de indruk van het sterke 3T-team en de relaties die ze hebben opgebouwd met hun klanten. We zijn verheugd hen te verwelkomen in onze Groep.”

Richard Mijnheer, CEO van 3T: “Met Kendrion hebben we de juiste partner gevonden om ons bedrijf vooruit te helpen en uit te breiden. De combinatie van 3T en Kendrion biedt succesvolle groeimogelijkheden buiten onze huidige markten, werkend onder ons eigen sterke merk als onderdeel van de Business Group IAC en de bredere Kendrion Group.”

Chimwemwe de Gaay Fortman, Director Capital van Oost NL:“Als voormalig aandeelhouder zijn we trots op de substantiële groei van 3T in de afgelopen jaren. 3T heeft gewerkt aan intelligente producten die bijdragen aan een veilige, gezonde en duurzame wereld en heeft gezorgd voor veel werkgelegenheid in Oost-Nederland. 3T blijft in Twente gevestigd om optimaal te profiteren van het talent van lokale kennisinstellingen (Universiteit Twente en Saxion). We zijn ervan overtuigd dat 3T haar groeipad in combinatie met Kendrion succesvol zal voortzetten gezien de verwachte synergieën en indrukwekkende marktkansen.”

3T zal worden geïntegreerd in Kendrion's Business Group IAC, waar het zal worden gecombineerd met IAC's besturingstechnologie-activiteiten. Het gezamenlijke team heeft verschillende interessante cross-selling en andere commerciële kansen geïdentificeerd. Kendrion is voornemens het 3T-merk en haar faciliteiten in Enschede en Eindhoven te behouden, evenals het bestaande management van 3T.

Terug naar nieuws overzicht