123zakelijk en Ricoh sluiten samenwerking

Maurits Aalders van Ricoh (links) en Albert Zwart van 123zakelijk (rechts)

21-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

123zakelijk en Ricoh sluiten samenwerking

De samenwerking tussen 123zakelijk en Ricoh is op maandag 20 september jongstleden officieel bekrachtigd tijdens het ondertekenen van een partnerovereenkomst. Hiermee krijgt 123zakelijk, start-up op gebied van MPS (managed print services), toegang tot het volledige printportfolio van Ricoh. Klanten kunnen deze producten en services middels een koop- of leaseconstructie afnemen.

123zakelijk is eerder dit jaar gestart als zusterondermening van webwinkel 123inkt.nl en richt zich exclusief op de zakelijke markt. Door het aanbieden van flexibele en transparante alles-in-één-contracten voor het MKB, MKB+ en grootzakelijk segment, wil de start-up de stugge MPS-markt openbreken. Aan het roer staat Managing Director Albert Zwart, die jarenlange ervaring opdeed in de printerindustrie bij HP. Zwart richt zich op volledige ontzorging van klanten, door het aanbieden van printers, printeronderhoud en automatische levering van supplies als toners en printpapier.

De officiële samenwerking met Ricoh betekent een flinke toename in het aanbod van 123zakelijk. Het Ricoh portfolio omvat een groot aantal (multifunctionele) printers. Eerder dit jaar werd al een samenwerking met Kyocera aangegaan. Het aanbieden van verschillende merken past binnen de doelstellingen van 123zakelijk, waarbij klanten de keuze hebben uit een breed aanbod van print- en documentoplossingen. Naast de hardware van Ricoh, krijgt 123zakelijk ook toegang tot softwareoplossingen, technische support en service van Ricoh.

Zwart licht toe waarom de overeenkomst met Ricoh een mijlpaal is: "Vanuit een samenwerking tussen twee partijen die premium service op één hebben staan, mag de klant natuurlijk heel wat verwachten! Ricoh denkt met ons mee over de beste oplossingen, staat klaar met support en is net zo enthousiast over de producten als wij bij 123zakelijk. Daar gaan onze klanten gegarandeerd van profiteren!"

Voor Ricoh biedt de samenwerking een mooie kans om haar marktaandeel binnen de zakelijke markt te versterken. Via 123zakelijk wordt de MKB/MKB+-markt bediend, waar voor Ricoh interessante groeikansen liggen. Veel bedrijven binnen dit segment kiezen voor managed print services en vallen daarmee precies in het werkveld van 123zakelijk. De twee partijen ondertekenden de partnerovereenkomst op het hoofdkantoor van Ricoh in Den Bosch. Er wordt ingezet op een langdurige samenwerking.

FOTO: Maurits Aalders van Ricoh (links) en Albert Zwart van 123zakelijk (rechts)

Terug naar nieuws overzicht