Infor FHIR Server helpt zorg bij analyseren gegevens

22-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Infor FHIR Server helpt zorg bij analyseren gegevens

Infor kondigt een nieuwe FHIR Server aan. De server draagt bij aan het beter benutten en analyseren van gegevens van zorgorganisaties. De Infor FHIR Server is gebouwd op de nieuwste webtechnologie en is een schaalbare FHIR-server.

Met deze nieuwe toepassing breiden zorgorganisaties mogelijkheden van elektronische patiëntendossiers en klinische systemen uit op het gebied van Fast Healthcare Interoperability Resource (FHIR) en API's (Application Programming Interface) tot buiten de huidige ondersteuning. Daarnaast wordt de zorgcoördinatie gestroomlijnd door benodigde informatie te verstrekken aan zorgverleners en patiënten. Ook wordt de digitale transformatie van zorgorganisaties versneld door klinische systemen die zijn aangesloten op een innovatief FHIR-gebaseerd ecosysteem.

HL7 FHIR-standaard

Veel gegevens staan in de gezondheidszorg nog op verouderde systemen die geen verbinding hebben met innovatieve oplossingen. Infor's FHIR Server is gebouwd op de HL7 FHIR-standaard en maakt gegevens beschikbaar met behulp van een API voor het opslaan en uitwisselen van gegevens. Dit helpt organisaties zorgorganisaties te profiteren van de huidige digitale innovaties.

Gebruikers hanteren de FHIR-toepassingen op de manier die zij kiezen. Dit omvat ook geregionaliseerde ondersteuning, aangezien HL7 FHIR een internationale standaard is ingericht is om op regionaal niveau te functioneren. Individuele regio's passen hun eigen behoeften van FHIR aan door middel van implementatiegidsen, die over profielen en uitbreidingen beschikken. Implementatiegidsen, zoals DaVinci en US Core, zijn vooraf geprogrammeerd. Infor Cloverleaf FHIR Server heeft ook andere functies, zoals SMART on FHIR-ondersteuning, data provenance, audit logging en versleutelingsmogelijkheden die standaard zijn inbegrepen.

Infor Cloverleaf Integration Suite

FHIR Server is de nieuwste toevoeging aan de reeks producten van Infor voor de nieuwe FHIR-standaard. De Infor Cloverleaf Integration Suite biedt een kosteneffectieve oplossing voor organisaties in de gezondheidszorg. Hierdoor realiseren zorgorganisaties betere zorgverlening, zorgcoördinatie en betrokkenheid voor patiënten. Dit draagt bij aan betere resultaten voor de zorgorganisatie van de toekomst.

"Infor ziet in dat organisaties toonaangevende technologie willen hebben om intern innovatieve oplossingen te bouwen. Ze hebben alleen geen manier om gegevens eenvoudig aan deze oplossingen te knopen", zegt Austin Awes, vicepresident interoperabiliteit van Infor. "We hebben de Infor FHIR Server in het leven geroepen om gegevens op een robuuste en moderne manier beschikbaar te maken, terwijl de compliance behouden blijft. Zo helpen we organisaties bij het leveren van de beste patiëntresultaten."

“We zijn zeer verheugd om Infor´s FHIR server voor zorgorganisaties aan te kunnen bieden,” aldus Jelle Brouwer, Senior Account Executive Healthcare van Infor. “Wij creëren innovatieve oplossingen waarmee onze klanten slimmer en makkelijker kunnen werken. Door de FHIR server aan ons aanbod toe te voegen, kunnen we onze klanten een zeer efficiënte, schaalbare omgeving aanbieden die hen in staat stelt om de zorgcoördinatie te stroomlijnen.”

Terug naar nieuws overzicht