Security specialist Saviynt krijgt flinke kapitaalinjectie

21-09-2021 | door: Witold Kepinski

Security specialist Saviynt krijgt flinke kapitaalinjectie

Saviynt, leverancier van intelligente identiteits- en toegangsbeheeroplossingen, heeft aangekondigd dat het 130 miljoen dollar financiering heeft afgesloten van HPS Investment Partners en PNC Bank na de groei van platenmaatschappijen in de eerste helft van 2021. De laatste financiering brengt het totale kapitaal verhoogd tot 170 miljoen dollar. Het bedrijf zal de extra middelen gebruiken om aan de toenemende vraag naar zijn cloudgebaseerde identiteitsoplossing te voldoen door zijn investeringen in R&D en personeel aanzienlijk te verhogen.

De aankondiging volgt op de uitzonderlijke groei van het bedrijf in 2020, die werd aangedreven door de voortdurende acceptatie van de cloud, de toegenomen focus op cyberbeveiliging, ondersteuning voor initiatieven voor digitale transformatie en de verschuiving naar werken op afstand. De groeiende leiderspositie van Saviynt op de markt wordt weerspiegeld door haar productinnovatie, het winnen van Global 2000-klanten, uitbreiding naar nieuwe regio's en de lancering van belangrijke strategische partnerschappen.

Het succes van Saviynt komt doordat de toenemende cyberrisico's en identiteitsgerelateerde beveiligingsinbreuken ondernemingen over de hele wereld hebben gedwongen hun benadering van beveiliging te heroverwegen, waarbij identiteitsbeheer de basis wordt voor Zero Trust. Als reactie hierop meldt de Identity Defined Security Alliance dat 97% van de organisaties de investeringen in identiteiten de komende twee jaar zal versnellen.

"De vraag naar onze cloudidentiteitsoplossingen is nog nooit zo groot geweest, aangezien bedrijven prioriteit blijven geven aan bedrijfstransformatie met een focus op een door de identiteit gedefinieerde beveiligingsperimeter om hybride personeelsrisico's te verminderen, te voldoen aan veranderende regelgeving en multi-cloudomgevingen te beschermen", aldus Amit Saha, CEO , Savynt. "Met onze aanvullende financiering kunnen we direct aan die vraag voldoen door productinnovatie te verdubbelen, onze snelle wereldwijde groei voort te zetten en het platform van Saviynt naar nieuwe industrieën en regio's te brengen."

In de eerste helft van het jaar stegen de boekingen van nieuwe producten van Saviynt met 64% op jaarbasis. Deze recordgroei was te danken aan de beste klantenloyaliteit, verdere productuitbreiding en de acquisitie van nieuwe tentklanten met een snelheid van 48% jaar op jaar.

Terug naar nieuws overzicht
Security