Telecomoperators kunnen smart home-apparaten beschermen met Kaspersky Smart Home Security

21-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Telecomoperators kunnen smart home-apparaten beschermen met Kaspersky Smart Home Security

Kaspersky lanceert Kaspersky Smart Home Security. De nieuwe aanpak helpt telecomoperators in te spelen op de groeiende vraag van consumenten naar de bescherming van smart home-apparaten. Het biedt uitgebreide bescherming tegen een breed scala aan mogelijke bedreigingen zoals apparaatstoringen, kwaadaardige aanvallen en verborgen toezicht. Het product wordt door een telecomoperator op een router geïnstalleerd. De gebruiker download vervolgens een applicatie op een smartphone om de beveiliging van apparaten te controleren en te monitoren.

Een trendverschuiving is gaande van afzonderlijke slimme apparaten naar een verbonden ecosysteem dat bestaat uit verschillende genetwerkte gadgets. Met name de markt voor Internet of Things (IoT)-apparaten maakt de laatste tijd een actieve groei door, met een dramatische toename van 23,1% in 2020. Uit een Nokia-onderzoek blijkt dat het aantal aanvallen gericht op het hacken van aangesloten apparaten is verdubbeld sinds het voorgaande jaar (van 16,17% naar 32,72%). Uit een ander Kaspersky-rapport bleek ook dat de meerderheid van de gebruikers (89%) zich zorgen maakt over de beveiliging van hun apparaten.

Features

Het nieuwe product combineert verschillende belangrijke aspecten van cyberbeveiliging, waaronder bescherming tegen malware, verborgen toezicht en internetcontrole. De beveiliging omvat het scannen van AV-bestanden, het blokkeren van brute-force aanvallen, het controleren van verdachte URL's en het bewaken van internetpoorten en -protocollen.

Met de beveiligingscontroleset kunnen klanten het beveiligingsniveau voor het systeem en de apparaten controleren. Het product waarschuwt een gebruiker als wachtwoorden voor apparaten te zwak zijn en helpt ook bij het kiezen van een nieuwe en veilige optie. Daarnaast omvat de set een controle van internetprotocollen en kwetsbare internetpoorten.

Ook biedt Kaspersky Smart Home Security ouders de mogelijkheid om beperkingen in te stellen voor het internetgebruik van hun kinderen, zoals het gebruik van internet 's nachts of op andere ongewenste tijden, en om bezoeken aan ongepaste websites te voorkomen.

Groeiende vraag naar smart home beveiliging

Oleg Nevstruev, Head of Customized & Technology Products Management bij Kaspersky: "We zien de populariteit van smart home-apparaten elk jaar toenemen. Parallel hieraan neemt natuurlijk ook het aantal verschillende aanvallen gericht op het hacken van aangesloten apparaten toe. Gezien het feit dat smart home geen tijdelijke trend is, maar onze toekomst, is het duidelijk dat deze categorie apparaten een compleet product vereist dat uitgebreide bescherming biedt tegen een breed scala aan bedreigingen. Wij geloven dat Kaspersky Smart Home Security telecomoperators zal helpen om in te spelen op de groeiende vraag van gebruikers om apparaten voor hun smart home te beschermen.”

Alexey Gromyko, Head of Global xSP Projects voegt toe: "Ons nieuwe aanbod is het resultaat van vele jaren succesvolle samenwerking met operators over de hele wereld. We kennen de uitdagingen waarmee onze telco-partners worden geconfronteerd bij de opkomst van nieuwe technologieën. Het nieuwe product zal gebruikers beschermen en de huidige beschermingsniveaus van het IoT-ecosysteem in huis in kaart brengen. De operator moet ook gebruik kunnen maken van de CPE-apparaten die al bij de klanten in gebruik zijn, en met deze eisen is rekening gehouden bij de ontwikkeling van de oplossing."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Smart
Security