SUSE boekt sterk derde kwartaal met groei in het hele bedrijf

20-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SUSE boekt sterk derde kwartaal met groei in het hele bedrijf

Open Source specialist SUSE heeft in het derde fiscale kwartaal van zijn boekjaar een omzet van 151 miljoen dollar gehaald. Dat is zo'n 21 procent meer dan een jaar eerder en meer dan analisten gemiddeld hadden verwacht.

Het aangepaste bedrijfsresultaat steeg met tien procent tot 55,2 miljoen dollar. Nettoschuld aan het einde van het kwartaal bedroeg 653,1 miljoen dollar. "Dit is een sterk kwartaal voor SUSE", zegt Melissa Di Donato, CEO van SUSE. "We blijven onze verplichtingen nakomen, leveren sterke resultaten in ons bedrijf in alle segmenten en introduceren baanbrekende innovatie die verdere groei zal stimuleren. Het momentum van ons bedrijf is het bewijs dat de basis van SUSE is gelegd voor ons toekomstige succes."

Verder meldt SUSE enkele hoogtepunten uit het afgelopen kwartaal:

SUSECON Digital 2021, het belangrijkste jaarlijkse commerciële evenement van SUSE, vond begin van het derde kwartaal plaats. De conferentie brengt klanten samen voor technische briefings en updates over nieuwe producten en oplossingen, waardoor SUSE's positie als wereldleider op het gebied van innovatieve, betrouwbare en enterprise-grade open source-oplossingen wordt versterkt. De conferentie was een doorslaand succes, met een opkomst van bijna 90% ten opzichte van de digitale conferentie van het voorgaande jaar, wat blijk geeft van waardering van de klant voor de unieke inzet van SUSE om echt open, interoperabele producten en oplossingen te leveren, waardoor ze volledige vrijheid, keuze en flexibiliteit hebben om te definiëren en gemakkelijk de IT-strategie kiezen die het beste bij hun behoeften past.

De conferentie van dit jaar was niet alleen een update over SUSE Linux-producten, maar introduceerde ook SUSE Rancher voor het eerst na de overname vorig jaar met een opwindende aankondiging van een nieuw SUSE Rancher-product. Dit toont de snelle vooruitgang die is geboekt door de combinatie van Rancher en SUSE om nieuwe producten te versnellen en complementaire mogelijkheden samen te brengen die aantrekkelijk zijn voor alle klanten van ons bedrijf. Het maakte ook de aankondiging mogelijk van een complete softwarestack, SUSE Hybrid IT, om traditionele en cloud-native applicaties te draaien in datacenter- en cloudomgevingen.

De belangrijkste aankondigingen van nieuwe SUSE producten waren:

- SUSE Linux Enterprise Server 15 Service Pack 3 (SLES 15 SP3): de volgende evolutie van ons kernbesturingssysteem dat IT-operators en ontwikkelaars helpt om snellere digitale transformatie te realiseren.

- SUSE Rancher 2.6: vergroot de bruikbaarheid van Kubernetes op schaal verder en biedt volledig levenscyclusbeheer van Microsoft AKS- en Google GKE-clusters, wat bijdraagt aan de bestaande ondersteuning voor Amazon EKS. Klanten kunnen nu profiteren van de unieke voordelen van de Kubernetes-service van elke openbare cloudserviceprovider, terwijl ze gebruikmaken van het consistente beheer, de geavanceerde functies en de automatisering van SUSE Rancher.

- SUSE Edge: een open, lichtgewicht software-infrastructuur waarmee klanten enterprise-applicaties aan de edge kunnen bouwen, implementeren en beheren. SUSE Edge verbindt edge-gebaseerde workloads met de cloud en on-premises datacenters met een geautomatiseerd en veilig beheerframework.

SUSE bleef investeren in open source-innovatie en introduceerde haar betrokkenheid bij een aantal nieuwe open source-projecten op de conferentie, waaronder Harvester, Epinio, Opni en Trento. Deze en andere projecten helpen het technologisch leiderschap van SUSE in zowel Linux als Kubernetes te behouden en uit te breiden, en SUSE blijft zich bezighouden met toonaangevende projecten om bij te dragen, samen te werken en Kubernetes- en Linux-technologieën vorm te geven om de uitdagingen van klanten van vandaag en morgen aan te gaan.

SUSE Rancher en Arm zijn klanten blijven voorzien van een zeer efficiënte cloud-native architectuur aan de rand met initiatieven zoals Project Cassini en de onlangs aangekondigde Scalable Open Architecture for Embedded Edge (SOAFEE). Als onderdeel van SLES for Arm 15 SP3 zijn nieuwe functies toegevoegd om hogere prestaties te bereiken op op Arm Neoverse gebaseerde platforms.

"Dit niveau van innovatie en toenemende productkenmerken demonstreert SUSE's toewijding om voort te bouwen op haar sterke commerciële basis en uitstekende reputatie, een hogere verkoop in alle bedrijfsgebieden mogelijk te maken en haar aanwezigheid op belangrijke groeimarkten zoals containers en de edge uit te bouwen, gebruikmakend van haar schaal en expertise om integreer en versnel de groei met SUSE Rancher", zo besluit SUSE.

Terug naar nieuws overzicht