Microsoft Azure Virtual Desktop machines geschikt voor Azure AD

18-09-2021

Microsoft Azure Virtual Desktop machines geschikt voor Azure AD

Microsoft heeft de algemene beschikbaarheid voor Azure Virtual Desktop aangekondigd, waarbij de VM's zijn toegevoegd aan Azure AD in plaats van Active Directory.

IT-specialisten kunnen virtuele Azure Virtual Desktop-machines rechtstreeks toevoegen aan Azure Active Directory (Azure AD) en verbinding maken met de virtuele machine vanaf elk apparaat met basisreferenties. De IT-specialist kan de virtuele machines ook automatisch inschrijven met Microsoft Endpoint Manager.

Microsoft meldt: "Met deze nieuwe configuratie kunt u toegang bieden aan gebruikers in de cloud (gemaakt in azure AD en niet gesynchroniseerd vanuit een on-prem directory), wat voorheen niet mogelijk was. Voor bepaalde scenario's helpt dit de noodzaak voor een domeincontroller te elimineren, de kosten te verlagen en uw implementatie te stroomlijnen. Hoewel dit een belangrijke mijlpaal is, is dit nog maar het begin van de reis naar volledige integratie met Azure Active Directory. We blijven nieuwe mogelijkheden toevoegen, zoals ondersteuning voor FSLogix-profielen, eenmalige aanmelding, aanvullende typen referenties zoals FIDO2 en Azure Files voor cloudgebruikers."

Deze eerste release heeft veel beperkingen, aldus The Register. De grootste hiervan is dat alleen lokale gebruikersprofielen worden ondersteund. 

Terug naar nieuws overzicht