Extreme Networks rond overname van Ipanema af

Ed Meyercord, President en CEO, Extreme Networks

17-09-2021 | door: Witold Kepinski

Extreme Networks rond overname van Ipanema af

Extreme Networks heeft de overname van Ipanema, de cloud-native enterprise SD-WAN-divisie van Infovista afgerond. De acquisitie breidt het leidende ExtremeCloudä-portfolio van Extreme uit en biedt nieuwe cloud-managed SD-WAN- en security-softwareoplossingen voor de Infinite Enterprise.

Extreme versterkt zijn ExtremeCloud-portfolio met Ipanema’s SD-WAN mogelijkheden. Dit zorgt voor meer flexibiliteit, inzetbaarheid en veiligheid bij het verbinden van locaties, applicaties en devices. Extreme vergroot zo zijn leiderschapspositie in cloud en versnelt zijn doel om klanten te voorzien van gedistribueerde connectiviteit, security en cloudmogelijkheden.

Door de acquisitie ontstaat een tweeden center of excellence voor Extreme in Europe. Het bedrijf verdiept zo zijn aanwezigheid in de regio. Ipanema heeft meer dan 400 klanten en zijn oplossingen zijn te vinden op meer dan 100.000 sites. Extreme wil de bestaande relaties van Ipanema met toonaangevende MSP’s en XSP’s verder versterken als onderdeel van zijn go-to-market strategie in heel EMEA.

Data van analisten over cloud-networking

Een recent rapport van de 650 Group liet zien dat cloud-managed services het snelst groeiende segment is in networking, met vijf procent groei kwartaal op kwartaal. Het rapport gaf aan dat Extreme Networks op dit moment vooroploopt in de markt met 26 procent groei en een overall hoger marktaandeel van 13 procent.

Ed Meyercord, President en CEO, Extreme Networks: “De afronding van de overname van Ipanema versnelt onze leidende positie en groeimogelijkheden in cloudnetworking door de deur te openen naar nieuwe software-abonnementsdiensten binnen ons ExtremeCloud-portfolio. Onze klanten en partners zijn enthousiast over onze visie en hoe deze overeenkomst een concurrentievoordeel en duidelijke marktdifferentiatie zal blijven bieden. Dankzij onze expertise op het gebied van fusies en overnames en onze focus op uitvoering konden we dit eerder dan gepland afronden en we zijn verheugd dat zoveel getalenteerde Ipanema-medewerkers zich bij Team Extreme voegen.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken