Google Cloud lanceert nieuwe data storage functies

17-09-2021 | door: Witold Kepinski

Google Cloud lanceert nieuwe data storage functies

Google Cloud lanceert nieuwe opslagfuncties die er voor zorgen ervoor dat gegevens nooit verloren gaan. Hierbij voegt Google extensies toe aan zijn Cloud Storage- aanbod en introduceert het twee nieuwe services, Filestore Enterprise en Backup for Google Kubernetes Engine (GKE).

Samen maken deze nieuwe mogelijkheden het voor klanten gemakkelijker om gegevens out-of-the-box te beschermen voor een breed scala aan toepassingen en gebruiksscenario's, aldus Google.

Een van de belangrijkste functies van Cloud Storage zijn buckets met twee regio's en meerdere regio's. Op basis van technologieën zoals Colossus en Spanner , maken Cloud Storage-buckets met twee regio's mogelijk wat we graag een 'opslagsysteem op continentaal formaat' noemen: een echte enkele naamruimte (ook wel bucket genoemd) die regio's omspant.

Een bucket met twee regio's is geen eenvoudige load balancer of toegangspunt in de netwerklaag bovenop twee onafhankelijke buckets. Het is een echte bucket met één naamruimte, actief-actief voor lezen/schrijven/verwijderen, die een aantal belangrijke sterke consistentie-eigenschappen biedt. Als gevolg hiervan kunnen ontwikkelaars een continent behandelen als een enkele emmer, waardoor het model voor applicatieprogrammering drastisch wordt vereenvoudigd. Google Cloud is uniek in het aanbieden van deze mogelijkheid onder grote leveranciers van public cloud.

Lees meer details op de website van Google Cloud.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud