Hitachi Vantara biedt veel meer dan je denkt

Mikhael Wyns, Hitachi Vantara

22-09-2021 | door: Witold Kepinski en Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Hitachi Vantara biedt veel meer dan je denkt

Afgaande op de schaalgrootte kent de Nederlandse markt de oplossingen van Hitachi Vantara nauwelijks. “Als je kijkt hoe ons portfolio in elkaar zit zijn we op zoek naar ecosystemen die zowel de breedte als de diepte ingaan met gespecialiseerde kennis. Daar hebben we een belangrijke inhaalbeweging te maken. Samen kunnen en zullen we voor partners en klanten het verschil maken op een ethisch correcte en strategische manier,” aldus Benelux-directeur Mikhael Wyns.

De topman doelt op ondernemen met oprecht respect voor zowel klanten, partners en medewerkers. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, met resultaten die zowel het bedrijf als de maatschappij ten goede komen. “Betrouwbaarheid is een kernwoord. Niet alleen voor de producten en diensten die we leveren, maar zeker ook in onze omgang met partners en klanten”, stelt Wyns. “Dit maakt deel uit van de kernwaarden van Hitachi, waar we niet lichtzinnig mee omspringen.”

“Die betrouwbaarheid gaat ver terug naar de tijd waarin we bekend stonden om onze mainframe oplossingen. Ook voor Hitachi Limited, het moederbedrijf van Hitachi Vantara, is dit essentieel.” Hitachi Limited, één van de grootste werkgevers ter wereld, omvat ruim 900 bedrijven met elk hun expertise. “We hebben een unieke positie aangezien we zelf klant en leverancier zijn van onze oplossingen. Hitachi heeft ruim 100 jaar ervaring op gebied van operationele technologie en 50 jaar Informatie Technologie. Hitachi Vantara wordt als leverancier van data-oplossingen steeds belangrijker in de groep. We zijn destijds begonnen in de opslag van data, maar onze rol wordt steeds meer om de werelden van OT en IT samen te brengen vanuit het datacenter. Dat is een logische evolutie.”

Uitgebreid portfolio
De IT-dienstverlener heeft een uitgebreid portfolio Data Infrastructure & Digital Solutions, dat breed inzetbaar is. “We zijn hiervoor relatief onbekend in Nederland. Een beperkt aantal mensen weet bijvoorbeeld dat Hitachi ook gesprekspartner kan zijn op het gebied van ransomware. Bij een klant gaat het altijd om unieke eindoplossingen. Daarom kiezen we er dus voor om met onze partners een duurzame, kwalitatieve relatie op te bouwen, en dat niet noodzakelijk op grote schaal. Deze aanpak biedt zowel de eindklanten als de partners de meeste waarde.”

Anita Barker, Partner Manager Benelux bij Hitachi Vantara, vult aan: “Die unieke, gespecialiseerde eindoplossingen vond je vooral in het bovensegment van de markt, maar onze oplossingen met dezelfde kwaliteit zijn nu ook beschikbaar voor het middensegment. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven vanaf honderd medewerkers. En er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Je kan bijvoorbeeld een bedrijf hebben met vijf werknemers en disproportioneel veel data. Ook zij hebben er baat bij om met onze oplossingen van deze data waardevolle bedrijfsinformatie te maken.”

Op welke sectoren richt Hitachi Vantara zich? “Historisch gezien zijn onze sweet spots financiële dienstverleners en de medische sector, vanwege de behoefte aan zeer betrouwbare oplossingen. Door de jaren heen hebben we ons portfolio echter ook breder inzetbaar gemaakt, zodat we vandaag eigenlijk voor elke sector van betekenis kunnen zijn.”

De markt is zeker klaar voor de oplossingen die Hitachi Vantara in het vat heeft, meent Wyns. “Bedrijven zoeken in toenemende mate naar mogelijkheden om waarde te ontlenen aan de data die zij hebben of kunnen genereren. Automatisering van datacollectie- en analyseprocessen is daarbij een voorwaarde om het snel, veilig en kostenefficiënt te doen. Onze in-house expertise en ervaring als eindgebruiker heeft hier zeker zijn waarde naar zowel partners als klanten.”

Kernwaarden
Wyns en Barker hebben het al aangehaald: zonder partners lukt het niet om de producten en diensten naar de markt te brengen. “Het ecosysteem met partners is erg belangrijk. We volgen daarbij onze ‘partner-first’ aanpak. De partners hebben toegang tot resources, een vernieuwd digitaal platform, sales en marketing support en een zeer interessant verdienmodel.

Hitachi Vantara is druk doende het partnerlandschap uit te breiden. “De markt kent ons vooral vanwege de kwalitatief sterke storage-producten, maar ons portfolio is zoveel breder. Door de snelle marktonwikkelingen met bijhorende synergie van OT en IT, neemt het belang van Hitachi Vantara in de markt alsmaar toe. Die boodschap willen we overbrengen. Daarbij spelen onze distributeurs -Tech Data en Arrow -, en onze partners een hoofdrol. Onze kennis willen we graag met hen delen.”

Samenwerking met Arrow
Sinds juli 2021 hebben wereldwijde technologieleverancier Arrow Electronics en het internationaal opererende Hitachi Vantara een distributie-overeenkomst in Nederland. Volgens die overeenkomst levert Arrow een uitgebreid portfolio van hardware, software en diensten op het gebied van storage, cloud en datamanagement voor de Nederlandse markt.

De samenwerking tussen Arrow en Hitachi Vantara helpt bedrijven om de eerste stappen, en vervolgstappen, te kunnen zetten in hun digitale transformatie: het in kaart brengen van bestaande en verwachte data en het moderniseren van de opslag van die data. Arrow en Hitachi Vantara kennen gezamenlijk een lange historie van samenwerking.

Producten en diensten die via deze distributieovereenkomst beschikbaar zijn, dekken diverse gebieden af. Zo zijn er onder meer infrastructuur oplossingen, waaronder storage, converged en hyperconverged. Data protectie-oplossingen, zoals anti-ransomware, ID & access management. Daarnaast ook data operations, kunstmatige intelligentie en hybrid multi-cloud oplossingen. En oplossingen voor het IoT-landschap.

Auteur: Witold Kepinski en Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht