Redactie - 15 september 2021

Juniper Networks tweakt AI-Driven Enterprise oplossingen

Juniper Networks tweakt AI-Driven Enterprise oplossingen image

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, biedt nieuwe mogelijkheden binnen zijn aanbod van AI-Driven Enterprise-oplossingen. Deze helpen organisaties om de uitrol van hun vaste en draadloze campusnetwerken te vereenvoudigen, die omgevingen op te schalen en meer inzicht en automatisering naar het netwerkbeheer te brengen.

Het gaat om verbeteringen van de cloud-mogelijkheden en AI-engine van Mist, die betrekking hebben op het beheer van EVPN-VXLAN-campusnetwerken en aanvullende Marvis Actions die bijdragen aan proactieve probleemoplossing. Juniper breidt hiermee zijn mogelijkheden uit op het gebied van automatisering, AIOps en cloud computing om IT-processen te stroomlijnen, kosten te reduceren en voor flexibiliteit en schaalbaarheid te zorgen.

“Bij Juniper zetten we in op experience-first networking. Onze zakelijke oplossingen maken gebruik van slimme automatisering, waarborging van de quality of service, flexibele clouddiensten en connected cybersecurity. Het doel is om eindgebruikers en operators de best mogelijke ervaring te bieden, van client tot cloud”, zegt Jeff Aaron, vice president Enterprise Marketing bij Juniper. “In het geval van campus- en branche-netwerken maken we gebruik van door de AI en cloud van Mist ondersteunde AIOps om de efficiëntie en productiviteit van eindgebruikers te optimaliseren en de IT-kosten te minimaliseren met vereenvoudigde processen en voorspellende inzichten. We hebben ons innovatietempo binnen deze gebieden opgevoerd om ons verder van de concurrentie te onderscheiden met verbeteringen van Juniper Mist Wired Assurance, Wireless Assurance en Marvis Virtual Network Assistant (VNA). Deze clouddiensten maken het mogelijk om op elke gewenste schaal campusnetwerken in te richten en te beheren en problemen daarmee te verhelpen.”

Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer:

Door AI aangestuurd beheer van campusnetwerken via de Mist Cloud: Campusnetwerken maakten traditioneel vaak gebruik van gesloten technologieën en complexe L2-/L3-architecturen die nooit waren ontworpen met het oog op het snel groeiende aantal mobiele gebruikers en IoT-apparaten van tegenwoordig. Hoewel EVPN-VXLAN-technologie tal van voordelen biedt ten opzichte van traditionele opties voor netwerkbeheer, kunnen de implementatie en het beheer daarvan een complexe aangelegenheid zijn. Juniper biedt de mogelijkheid om EVPN-VXLAN-campusnetwerken te beheren via de clouddienst Juniper Mist Wired Assurance en de vaste, draadloze en WAN-connectiviteit te vereenvoudigen met behulp van een gemeenschappelijke cloud en AIOps-engine.

De EVPN-VXLAN-architectuur van Juniper maakt gebruik van hetzelfde platform dat wordt gebruikt voor het beheer van de vaste toegang binnen campusnetwerken: Juniper Mist Wired Assurance in combinatie met de Marvis Virtual Network Assistant (VNA). Dit biedt IT-beheerders een ongekend niveau van automatisering, inzicht en probleemoplossend vermogen. Ze beschikken hiermee tegelijkertijd over een gemeenschappelijk netwerk voor het beheer van de toegang tot alle vaste netwerken, configuraties en Day 2-activiteiten. Daarnaast profiteren ze van het gebruik van één door AI aangestuurd ondersteuningsmodel waarbij zelfsturende processen en voorspellende acties onregelmatigheden verhelpen voordat ze tot problemen kunnen uitgroeien. De Juniper Mist Cloud biedt beheerders de mogelijkheid om een topologie te selecteren, relevante netwerken te definiëren, aan te geven welke fysieke verbindingen er nodig zijn en op naadloze wijze de juiste onderliggende netwerkbeleidsregels toe te passen. Juniper Mist biedt organisaties daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van een gemeenschappelijk operationele structuur voor al hun LAN-, WLAN- en WAN-omgevingen, een belangrijk onderscheidend punt van de client-to-cloudaanpak van Juniper.

Nieuwe Marvis Actions voor diepgaander inzicht en snellere probleemoplossing: Marvis Actions maakt gebruik van inzichten die door de Mist AI-engine zijn aangeleverd, zoals de werkelijke oorzaak van problemen. De oplossing reikt praktische aanbevelingen aan IT-beheerders aan via een simpel dashboard. Dit is de eerste, en in veel gevallen ook de enige plek waar zij moeten zijn voor de monitoring en het beheer van de status van hun Juniper Mist-netwerk. Dit draagt bij aan optimale intelligentie en gebruiksgemak voor alle vaste, draadloze en SD-WAN-netwerken van Juniper.

Juniper heeft sinds de introductie van de Marvis Virtual Network Assistant (VNA) in 2018 voortdurend nieuwe mogelijkheden toegevoegd om een oplossing te bieden voor veel voorkomende problemen, zoals verkeerd geconfigureerde VLAN’s, offline apparaten, software die niet aan de richtlijnen voldoet, DHCP/802.1x/PSK-fouten en loops. Er zijn nu extra acties aan het softwareabonnement van Marvis VNA toegevoegd voor het detecteren en corrigeren van meer problemen met vaste, draadloze en WAN-netwerken, zoals voortdurend uitvallende draadloze en vaste clients, defecte bekabeling, gaten in de dekking van access points, gebrekkige WAN-verbindingen en onvoldoende RF-capaciteit.

Juniper blijft verder werken aan de realisatie van zijn visie van het Enterprise-First Network. Dat doet het door middel van productinnovaties en het waarborgen van tastbare resultaten voor zijn wereldwijde partners en klanten in diverse markten. Gartner positioneerde Juniper Networks als ‘Leader’ in het 2020 Gartner Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure. Juniper haalde daarbij van alle leveranciers de hoogste score qua uitvoerend vermogen. Juniper werd daarnaast aangemerkt als ‘Visionary’ in het Gartner 2021 Magic Quadrant for Indoor Location Services, Global.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024