Vabi overgenomen door Vitec Software Group

15-09-2021 | door: Witold Kepinski

Vabi overgenomen door Vitec Software Group

Vabi, leverancier van software voor energieprestatie, energie-advies en gebouwsimulatie, is overgenomen door het Zweedse Vitec Software Group. Vitec, speler voor verticale marktsoftware in de Nordics, zet hiermee de eerste voet buiten de Nordics. Bryder, het zusterbedrijf van Vabi dat software voor Gebouw Informatie Management en 3D Digital Twins levert, maakt geen onderdeel uit van de transactie en gaat zelfstandig verder.

Vabi is sinds jaar en dag de betrouwbare leverancier voor berekeningen op het gebied van duurzaamheid en comfort. De overname door Vitec geeft Vabi de kans om haar rol verder uit te breiden om vastgoedeigenaren, -beheerders en hun ketenpartners te ondersteunen in het behalen van de doelstellingen van Parijs 2050. Strategische begeleiding, het delen van innovatiekennis in een groot internationaal netwerk en de financiële zekerheid van Vitec geeft Vabi de kans om zich volledig te richten op het verduurzamen van de vastgoedsector en daar hun toonaangevende positie verder uit te breiden.

Vabi blijft een zelfstandig bedrijf binnen Vitec. Vabi blijft verantwoordelijk voor haar eigen operatie, propositie en productlijn. De huidige CEO Pieter Peerlings wordt opgevolgd door Vitec’s Kim Møller Jensen. Het huidige managementteam blijft de dagelijkse leiding over het bedrijf voeren.

Olle Backman, CEO van Vitec: “Wij geloven zeer in het bedrijf Vabi. Hun betrouwbare software, ervaring en expertise geeft ons het vertrouwen dat zij een toonaangevende partij zijn op het gebied van duurzaamheidsberekeningen richting Parijs 2050. Wij willen dit graag samen verder uitbouwen. We zijn zeer verheugd om Vabi als eerste Nederlandse bedrijf binnen de Vitec Software Group te verwelkomen.”

“Vitec is een partij voor de lange termijn met zeer goede kennis van verticale software. We zijn ervan overtuigd dat Vitec Vabi verder helpt om de ambities voor hun huidige en toekomstige klanten op het gebied van duurzaamheid te helpen verwezenlijken, vandaag en morgen”, zegt Pieter Peerlings, CEO van Vabi.

Terug naar nieuws overzicht