Moody's investeert in security specialist BitSight

15-09-2021 | door: Witold Kepinski

Moody's investeert in security specialist BitSight

Moody's en BitSight hebben een aanzienlijke investering door Moody's aangekondigd, waarmee het aanbod en de mogelijkheden van BitSight verder worden verbeterd om een uitgebreid, geïntegreerd, toonaangevend platform voor cyberbeveiligingsrisico's te creëren. Deze transactie weerspiegelt de toenemende strategische, financiële en operationele impact van cyberrisico's op organisaties en markten.

In de afgelopen 18 maanden heeft de exponentiële toename van cyberaanvallen en ransomware organisaties honderden miljarden dollars gekost, de stabiliteit en reputatie van bedrijven over de hele wereld bedreigd en een noodzaak gecreëerd voor bedrijfsleiders en besturen om hun cyberrisico te beoordelen en te kwantificeren. Een evaluatie door Moody's Investors Service van cyberkwetsbaarheid en -impact identificeerde 13 sectoren met een hoog of middelhoog risico met een totale schuld van meer dan 20 biljoen dollar.

Door aangekondigde transactie zal Moody's 250 miljoen dollar investeren in BitSight, een pionier op het gebied van cyberbeveiligingsclassificaties, en zal BitSight VisibleRisk verwerven, een joint venture voor cyberrisicobeoordelingen opgericht door Moody's en Team8, een wereldwijde venture-groep.

BitSight helpt wereldwijde marktdeelnemers cyberrisico's te begrijpen door middel van beoordelingen, analyses en prestatiebeheertools, en levert unieke inzichten op voor meer dan 2.300 wereldwijde klanten, waaronder veel Fortune 500-bedrijven, overheidsinstanties, verzekeraars en vermogensbeheerders.

Terug naar nieuws overzicht
Security