Palo Alto Networks lanceert nieuwe Cloud Workload Protection functies

13-09-2021 | door: Witold Kepinski

Palo Alto Networks lanceert nieuwe Cloud Workload Protection functies

Palo Alto Networks kondigt de nieuwste Cloud Workload Protection-functies voor Prisma Cloud aan. Prisma Cloud is een cloudbeveiligingsproduct dat hybride en multicloudomgevingen beveiligt voor 77 bedrijven in de Fortune 100.

Met de nieuwe functies hebben gebruikers onder andere volledige zicht en controle over containerimages voordat ze deze in een live cloudomgeving implementeren.

De release bestaat verder uit:

Geavanceerde sandboxing van containerimages om ontwikkelaars en DevOps-teams te helpen containerbeveiligingsrisico's te voorkomen door containerimages van derden in een geïsoleerde omgeving uit te voeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van machine learning om alle processen, bestandssystemen en netwerkactiviteiten te inspecteren voor het wordt geïmplementeerd.

Automatische bescherming van virtuele machines op Microsoft Azure en Google Cloud. Het is hiermee gemakkelijker voor DevOps- en beveiligingsteams om host security agents handmatig te configureren, implementeren en updaten.

Uitgebreide mogelijkheden voor webapplicaties en API-beveiliging om Windows-hosts te beschermen en automatische installatie op servicenetwerken zoals Istio of Linkerd te ondersteunen.

De DevOps-wereld draait volgens Palo Alto Networks om snelle implementaties, waardoor teams afhankelijk zijn van het efficiënte hergebruik van bibliotheken en in toenemende mate containerimages. Zo halen ontwikkelaars en DevOps-teams regelmatig afbeeldingen uit registers van derden om in hun bedrijfsomgevingen te draaien. Het Unit 42 Cloud Threat Report toont aan dat cybercriminelen zich continu aanpassen en het aantal cloudbeveiligingsincidenten toe blijft nemen. Daardoor vormt iedere externe containerimage een kans voor cybercriminelen om netwerken binnen te dringen. 

Terug naar nieuws overzicht
Security