Sophos start Cloud Security Provider programma

Daniëlle Meulenberg, Channel Account Executive MSP/CSP Western Europe

13-09-2021 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Sophos start Cloud Security Provider programma

Dat managed security providers (MSP’s) zich steeds meer ontpoppen als cloud security provider (CSP’s) gebeurt op aandrang van hun klanten. Om ze te ondersteunen heeft Sophos zijn CSP-programma opgesteld. “Daarmee helpen wij hen de workloads van hun klanten veilig te stellen.”

Dutch IT Channel spreekt met Scott Barlow, Vice President, Global MSP & Cloud Alliances bij Sophos en zijn collega Daniëlle Meulenberg, Channel Account Executive MSP/CSP Western Europe. Zij zien beiden de beweging dat security/service providers ook de gegevens van hun klanten in de publieke, dan wel particuliere cloud gaan beschermen. “Dat gebeurt op aandrang van hun klanten; die stappen immers grotendeels over op een hybride omgeving. Zij doen het liefst zaken met hun dienstverlener met wie ze immers al een goede band hebben opgebouwd. Maar het betekent wel dat de MSP moet investeren in kennis over de cloud. Die beweging is trouwens zo’n vijf jaar geleden al begonnen, maar heeft door de pandemie een versnelling gekregen”, vertelt Barlow.

Zo zijn veel bedrijven MTR (Microsoft Teams Rooms) gaan gebruiken om het contact onderling en met partners in tijden van corona te onderhouden. Dat speelt zich in de cloud af. Ook binnen Google Cloud en Amazon Web Services zijn de afgelopen tijd veel workloads beland. Daar komen SaaS-applicaties als Salesforce.com bij; bedrijven onderzoeken nu zelfs of zij hun ERP-toepassing in de cloud kunnen draaien. “De cloud heeft ontegenzeggelijk aantrekkingskracht”, vult Meulenberg aan. “Gevolg is dat dienstverleners de vraag krijgen om ook in de cloud de gegevens te beschermen.”

Speciaal programma

Sophos heeft een speciaal programma opgesteld voor de MSP’s om zich om te vormen naar een Cloud Security Provider. Dit CSP-programma belicht een reeks Sophos-producten die is ontworpen voor de beveiliging van infrastructuur, apps en toegang tot hybride cloudomgevingen.

De spil wordt gevormd door Sophos Central, de unified security management console. Hiermee houden de dienstverleners het overzicht en kunnen zij veilige cloud infrastructuren creëren met platformaanbieders. Zij kunnen bedreigingen detecteren en erop reageren. Hiermee beveiligen zij workloads waarop bedrijfsapps en door klanten ontwikkelde diensten worden uitgevoerd, terwijl ook de netwerklaag wordt beveiligd. Sophos cloud beveiligingsoplossingen bieden ook zichtbaarheid van het gebruik van IaaS-applicaties door een organisatie met veilige toegang en bescherming van waardevolle referenties.

Best practices

Het Sophos Cloud Security Provider Partnerprogramma is ontworpen om technologische dienstenaanbod te verbeteren met cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen van de volgende generatie die partners in staat stellen hun inkomsten uit diensten te laten groeien en hun bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. “Wij denken dat het het beste is voor partners om zich te verdiepen in cloud computing, daarmee vergroten zij het belang dat zij hebben voor hun klanten. Wij laten best practices zien van over de hele wereld. En we werken nauw samen met onze partners om elk mogelijk gaatje te dichten. Of het nu gaat om endpoints, mobile, netwerk of cloud, wij helpen de MSP’s om zero tolerance in de praktijk toe te passen”, aldus Barlow.

Meulenberg stelt dat het CSP-programma dat Sophos aanbiedt nog niet erg bekend is in Nederland. “Maar dat zal de komende tijd veranderen. Wij lichten onze partners in, maar ook cloudaanbieders zijn hiervan op de hoogte.”

Dat het programma geen overbodige luxe is, blijkt wel uit het feit dat de MSP-business, als gevolg van de digitale transformatie, flink groeit bij Sophos. Jaar op jaar achttien procent. “Veel grote organisaties besteden in toenemende mate bepaalde diensten uit, zoals email of patch management. En natuurlijk moet dat ook beveiligd zijn”, licht Meulenberg toe.

Door: Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht