Dell Technologies ondersteunt AWS EKS Anywhere

11-09-2021 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies ondersteunt AWS EKS Anywhere

Dell Technologies en Amazon hebben aangekondigd dat Amazon EKS Anywhere is gevalideerd op Dell EMC VxRail hyperconverged infrastructuur en Dell EMC PowerStore- opslagsystemen. EKS Anywhere is een nieuwe implementatieoptie voor Amazon EKS waarmee klanten eenvoudig on-premises Kubernetes-clusters kunnen maken en bedienen, terwijl ze tegelijkertijd gemakkelijk connectiviteit en overdraagbaarheid naar public cloudomgevingen mogelijk maken.

Dell Technologies werkt samen met een breed ecosysteem van openbare cloudproviders om onze klanten te helpen multi-cloudomgevingen te ondersteunen die de juiste gegevens en applicaties helpen plaatsen waar dit voor hen het meest zinvol is. De implementatie van EKS Anywhere op de infrastructuur van Dell Technologies stroomlijnt de ontwikkeling en levering van applicaties door organisaties in staat te stellen eenvoudig on-premises Kubernetes-clusters te creëren en te beheren.

De aankondiging omvat de certificering van twee infrastructuurconfiguraties op basis van ons volledig samengestelde en kant-en-klare VxRail hyperconverged infrastructure (HCI)-systeem. Het voordeel van VxRail is gebaseerd op onze unieke VxRail HCI-systeemsoftware die end-to-end orkestratie en automatisering biedt voor alle dagelijkse activiteiten en met één klik, volledig HCI-stacklevenscyclusbeheer voor gebruiksgemak. Klanten kunnen eenvoudig traditionele en cloud-native apps uitvoeren op hun VxRail-implementaties, waardoor het potentieel van DevOps-silo's wordt geëlimineerd. Als het enige HCI-systeem dat samen met VMware is ontwikkeld, is VxRail het ideale platform voor EKS Anywhere, dat VMware vSphere gebruikt om op VM gebaseerde Kubernetes-clusters te draaien.

Amazon EKS Anywhere is gevalideerd op VxRail met vSAN persistent block en file storage en onze VxRail dynamische nodes zijn gevalideerd om te draaien met ons baanbrekende Dell EMC PowerStore schaalbare all-flash, intelligente en aanpasbare storageplatform voor primaire, persistent block storage. Klanten zullen genieten van de ongelooflijke rekenprestaties, opslagflexibiliteit en het bedieningsgemak van de Dell Technologies-infrastructuur en de flexibiliteit van de EKS-beheerde service, aldus Dell.

Lees meer details op deze link.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud