Zyxel lanceert nieuwe Multi-Gigabit switches

Peter van der Putten

13-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Zyxel lanceert nieuwe Multi-Gigabit switches

Zyxel Networks, leverancier van AI- en cloud-gedreven zakelijke en thuisnetwerkoplossingen, introduceert de MG-105 en de MG-108 -5/8 poort unmanaged switches. Hiermee krijgen onder meer mkb'ers en content creators de beschikking over een 2,5G-verbinding.

"De pandemie heeft gezorgd voor een sterke toename aan bandbreedte-intensieve activiteiten, zoals gaming en streaming, online fitness en vlogging, maar ook ter ondersteuning van hybride werkmodellen, waarvoor snellere connectiviteit en de nieuwe generatie apparaten nodig zijn. Zelfs nu de coronamaatregelen afnemen, ziet het ernaar uit dat die vraag de komende jaren zal aanhouden”, aldus Peter van der Putten (foto), Head of Channel bij Zyxel Benelux. "De nieuwe familie Multi-Gigabit-switches van Zyxel verrijken precies die netwerkervaringen en zorgen ervoor dat alle gebruikers thuis of op kantoor de allerbeste netwerkprestaties kunnen realiseren."

De volgende generatie netwerkapparaten - zoals WiFi 6-routers, Network Attached Storage (NAS), en laptops of PC's die op 2,5G-snelheid draaien - vragen om snellere connectiviteit. Veel gebruikers slagen er niet in om het volledige potentieel van dergelijke apparaten te benutten. De nieuwe Multi-Gigabit-switches van Zyxel ondersteunen deze groep gebruikers en geven hen toegang tot snellere netwerkprestaties.

Razendsnelle mediastreaming

De MG-105 en de MG-108 zijn onder meer gericht op prosumers die een hoge netwerksnelheid nodig hebben voor streamen of het overzetten van grote bestanden naar servers, NAS of andere apparaten. De MG-105 en de MG-108 zijn voorzien van een 2,5G ethernetverbinding op alle poorten en kunnen worden gebruikt met gewone Cat 5e-bekabeling. Dit vereenvoudigt de uitrol van de apparatuur.

De nieuwe switchfamilie bevat plug & plan unmanaged functionaliteit die het opzetten van een netwerk ondersteunt. Het kleine formaat, de muur- en bureaubevestiging en het ventilatorloze ontwerp maken de switches discreet.

Naast de nieuwe switches heeft Zyxel ook twee nieuwe PoE-injectors gelanceerd: PoE12-30W en PoE12-60W. Beide maken hoge datasnelheden mogelijk en leveren meer vermogen voor de uitbreiding naar WiFi 6-netwerken. De PoE12-30W biedt een vermogen tot 30 W met 2,5G ethernet-connectiviteit, terwijl de PoE12-60W een vermogen levert tot 60 W met 5G ethernet-connectiviteit.

Terug naar nieuws overzicht