IDC: Markt voor security appliances groeit ruim twaalf procent

11-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

IDC: Markt voor security appliances groeit ruim twaalf procent

De markt voor security appliances is in het tweede kwartaal van 2021 gegroeid met 12,2% tot bijna 4,7 miljard dollar. het gaat om een stijging van ruim 505 miljoen dollar in verhouding met Q2 2020. De totale verzendingen van beveiligingsapparatuur stegen in 2Q21 met 15,0% op jaarbasis tot bijna 1,3 miljoen eenheden.

Dit blijkt uit het Worldwide Quarterly Security Appliance Tracker van onderzoeksbureau IDC. De Unified Threat Management (UTM)-markt groeit jaar op jaar met 17,1% en was in 2Q21 goed voor 65% van de totale omzet van leveranciers voor beveiligingsapparatuur. Alle andere segmenten – Content Management, Intrusion Detection and Prevention (IDP) en Virtual Private Network (VPN) – maken een eencijferige jaarlijkse groei door. De traditionele firewall is een uitzondering en laat in het kwartaal een lichte daling zien.

"De wereldwijde markt voor beveiligingsapparatuur laat in het tweede kwartaal van 2021 opnieuw een sterke groei zien. Dit benadrukt de relevantie van beveiligingshardware als onderdeel van gemengde strategieën die zijn ontworpen voor het beschermen van hybride ecosystemen binnen verschillende verticale industrieën", zegt Carlo Dávila, onderzoeksmanager, Enterprise Trackers bij IDC.

idc-security-appliances-q2-2021-2-klein.png

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security