Snyk haalt dikke half miljard dollar kapitaalinvestering op

10-09-2021 | door: Witold Kepinski

Snyk haalt dikke half miljard dollar kapitaalinvestering op

Snyk, speler op het gebied van development security, heeft een Series F-investering van 530 miljoen dollar aangekondigd om de verschuiving van de industrie naar ontwikkelaarsbeveiliging te versnellen, aangezien organisaties hun applicaties snel moderniseren met beveiliging ingebouwd in de gehele levenscyclus van softwareontwikkeling.

De transactie omvatte zowel primaire als secundaire aanbiedingen met meer dan 300 miljoen dollar aan nieuw kapitaal. Het bedrijf heeft nu in totaal 775 miljoen dollar opgehaald met een waardering van 8,5 miljard dollar na deze ronde, meer dan een verdrievoudiging sinds begin 2021.

De ronde werd mede geleid door Sands Capital en Tiger Global, met deelname van nieuwe investeerders Baillie Gifford, Koch Strategic Platforms, Lone Pine Capital, T. Rowe Price en Whale Rock Capital Management, evenals bestaande investeerders Accel, Addition, Alkeon, Atlassian Ventures, fondsen beheerd door BlackRock, Boldstart Ventures, Canaan Partners, Coatue, Franklin Templeton, Geodesic Capital, Salesforce Ventures en Temasek.

"Deze nieuwe investering, samen met de snelle acceptatie van ons platform en het groeiende klantenbestand, valideert onze visie op het beveiligen van ontwikkelaars", zegt Peter McKay, CEO van Snyk. "Wanneer beveiliging begint met 's werelds groeiende pool van ontwikkelaars - naar schatting 45 miljoen in 2030  - zullen organisaties van elke omvang echt de vruchten kunnen plukken van digitale transformatie, terwijl ze ook de software van de wereld veiliger maken."

Terug naar nieuws overzicht
Security