Redactie - 08 september 2021

Lenovo onthult nieuw Everything-As-A-Service platform

Lenovo onthult nieuw Everything-As-A-Service platform image

Tijdens het 7e jaarlijkse wereldwijde technologie-evenement, Tech World, kondigt Lenovo nieuwe innovaties aan - van een sterk uitgebreid "Everything-as-a-Service" business model met Lenovo TruScale, tot een reeks nieuwe Edge-to-Cloud-infrastructuur- en datacenterproducten, tot een breed scala aan nieuwe laptops, tablets, monitoren en edge-computing-apparaten en accessoires. De nieuwe innovaties zijn ontworpen om bedrijven en consumenten te helpen navigeren door wat het bedrijf ziet als ‘the next reality’ zo meldt Lenovo.

In de keynote speech besprak voorzitter en CEO van Lenovo, Yuanqing Yang, belangrijke trends, waaronder het voortbestaan van hybride work/life-oplossingen, de vraag naar meer geavanceerde infrastructuurdiensten en de vooruitzichten en kracht van AI om vorm te geven aan hoe de wereld de komende jaren leeft, leert, werkt en verbindt. Yang werd vergezeld door leiders binnen Lenovo en toonaangevende wereldwijde CEO's van onder andere Microsoft, Intel, Deloitte, SAP, VMWare en Nutanix. Wereldwijde klanten, waaronder WPP en Ducati, deelden ook verhalen over innovatie en technologie om zich zelfs in dit uitdagende wereldwijde landschap staande te houden. Meer dan 60.000 mensen hebben zich geregistreerd om het wereldwijde tech-evenement te bekijken en te praten over wat de industrie te wachten staat.

"The next reality is hier en zowel individuen als bedrijven hebben nu verschillende behoeften en toepassingen voor slimmere technologie," zei Lenovo voorzitter en CEO, Yuanqing Yang. “Lenovo is gefocust en klaar om onze oplossingen voor deze volgende realiteit te leveren. Van onze hybride werk- en privéoplossingen, edge-to-cloud-portfolio en het nieuwe Everything-as-a-Service businessmodel onder Lenovo TruScale tot Lenovo Brain- en AI-technologieën en onze toewijding aan duurzame en verantwoorde innovatie: Lenovo zet zich in voor continue innovatie om onze klanten en de wereld in staat te stellen digitale en intelligente transformatie te ondergaan.”

Transformatie naar Everything-as-a-Service door uitbreiding Lenovo TruScale

Door het TruScale-merk uit te breiden buiten de infrastructuurdiensten, brengt Lenovo al zijn as-a-Service-aanbiedingen onder één paraplu. Op deze manier biedt het een wereldwijde oplossing die alles toegankelijk maakt via één enkel contract. Lenovo TruScale biedt bedrijven van elke omvang nu de flexibiliteit die ze nodig hebben om concurrerend te blijven met een schaalbaar, cloudachtig consumptiemodel en voorspelbare betalingsopties voor hardware- en service-integraties. Deze overgang naar een volledig geïntegreerde as-a-service-strategie brengt de visie van het bedrijf tot leven om slimme apparaten, slimme infrastructuur en slimme oplossingen op een nieuwe manier voor klanten samen te brengen. Zo worden gemeenschappelijke zakelijke uitdagingen aangepakt en IT-leiders voorzien van prestaties en flexibiliteit op basis van ‘pay-as-you-grow’. Met Lenovo TruScale worden de infrastructuuroplossingen van IT-leiders volledig beheerd, waardoor klanten de voordelen van een on-premise cloudomgeving krijgen, samen met de gemoedsrust van databeheer in een hybride omgeving.

Lenovo Brain: intelligente transformatie mogelijk maken in ´the next reality´

Tijdens de keynote presenteerde Dr. Yong Rui, Chief Technology Officer en Senior Vice President van Lenovo, de kerntechnologieën van Lenovo Brain, Lenovo's in-house ontwikkelde, op industriële transformatie gerichte AI-platform, om pijnpunten van klanten in verschillende sectoren, zoals productie, gezondheidszorg en onderwijs, op te lossen. Lenovo Brain begon als een AI-platform om Lenovo's eigen intelligente transformatie mogelijk te maken; van het mogelijk maken van de natuurlijke interactie van Lenovo-apparaten met gebruikers, het toepassen van AI-infrastructuur voor IT-operaties, tot het versterken van Lenovo’s slimme fabrieken. Yong kondigde de verdere ontwikkeling van Lenovo Brain aan om andere industrieën te helpen met de constructie, implementatie en ondersteuning van AI-oplossingen.

Edge computing

Lenovo richt zich op het bouwen van slimmere infrastructuuroplossingen, die belangrijker zijn dan ooit in de nieuwe wereld van hybride werk waar de behoefte aan edge-to-cloud-oplossingen is versneld. Lenovo kondigde aan dat het de eerste op de markt zal zijn met VMware's software-oplossing voor de edge die draait op de ThinkSystem SE350 Edge-servers. Daarnaast kondigde Lenovo ook de verbetering aan van Lenovo Open Cloud Automation-beheersoftware om de planning, implementatie en doorlopend beheer van cloudimplementaties van datacenters tot aan edge-locaties te automatiseren. Organisaties kunnen nu hun datacenter cloud- en edge-infrastructuuroplossingen plannen met dezelfde beheersoftware.

De edge slimmer maken

Edge AI-computingtoepassingen groeien snel naarmate bedrijven hun activiteiten en services op intelligente wijze transformeren met steeds krachtigere analyse- en automatiseringsmogelijkheden. De ThinkEdge SE70 is een artificial intelligence (AI) edge-platform voor ondernemingen. Het platform voldoet voldoen aan de groeiende intelligente transformatiebehoeften van logistiek, transport en slimme steden tot detailhandel, gezondheidszorg en productie. Lenovo's nieuwe edge-oplossing is ontworpen in samenwerking met Amazon Web Services (AWS) waarbij gebruik is gemaakt van AWS Panorama en wordt aangedreven door het NVIDIA Jetson Xavier NX-platform.

Windows 11 geïntroduceerd op nieuwe laptops

Lenovo introduceert een 14-inch OLED-laptop: de Lenovo Yoga Slim 7 Carbon en de nieuwe 16-inch ultradunne Lenovo Yoga Slim 7 Pro - een van de eerste laptops die consumenten het krachtige next-gen Windows 11-besturingssysteem biedt (OS) met meer gemak en naadloze ervaringen. Voor onderweg is de gestroomlijnde IdeaPad Duet 5 Chromebook (13", 6) 2-in-1 detachable laptop altijd klaar voor gebruik en draait deze volledig om mobiliteit. Ook is het toestel voorzien van Google's Chrome OS om creatieve en productiviteitstaken mogelijk te maken via de favoriete apps van gebruikers terwijl het zorgt voor ongelooflijke entertainmentervaringen.

Lenovo stelt zich een wereld voor waarin connectiviteit en samenwerking naadloos in elkaar overgaan en de software die deze apparaten aanstuurt de sleutel is tot het ontsluiten van een universum van verborgen waarde zo meldt het techbedrijf. Een voorbeeld hiervan is Lenovo's nieuwe raamwerk voor draadloze connectiviteit: Project Unity. Deze applicatie transformeert het apparaat in een metgezel voor een Windows 10 of 11 Lenovo pc. Project Unity is aanvankelijk gelanceerd in combinatie met de Lenovo Tab P12 Pro. Deze volledig draadloze ervaring stelt gebruikers in staat om de twee apparaten eenvoudig te koppelen door een pin in te voeren en breidt een desktop uit naar de tablet voor een extra scherm of kan deze indien nodig spiegelen. Deze tablet bevat de geheel nieuwe Lenovo Precision Pen 3 en het snap-on full-size toetsenbordpakket voor lichte productiviteit.

High performance monitoren

Het nieuwe premium, professionele beeldscherm, de ThinkVision P27u-20-monitor, was een van de drie monitoren die werd gelanceerd tijdens Tech World 2021. Deze monitor biedt een dubbel breed kleurengamma (99,1% DCI-P3, 99,5% Adobe RGB) met in de fabriek gekalibreerde kleurnauwkeurigheid. De monitor is ontworpen voor fotografen, video en graphics content creators die op zoek zijn naar een hoogwaardig groter scherm voor effectief multitasken. De monitor voegt het gemak van Intel Thunderbolt 4 docking-weergavemogelijkheden toe. De met Energy Star 8.0 compatibele ThinkVision P27u-20 levert gedetailleerde helderheid op een 27-inch Ultra High Definition (3840x2160) IPS-scherm met VESA Certified DisplayHDR 400-ondersteuning voor realistische helderheid en donkerheid.

Daarnaast introduceerde Lenovo een nieuwe lijn gamingmonitoren uit de G-serie voor consumenten, ontworpen voor meeslepend gamen en werken of leren vanuit huis. De Lenovo G27e-20 Monitor en de Lenovo G24e-20 Monitor zijn ideaal voor studenten, gamers en jonge professionals die hoge prestaties willen van hoogwaardige pc-apparaten. Met AMD FreeSync Premium-technologie voor een vloeiende, tear-free ervaring met lage latentie, zijn beide schermen in staat om een bewegende beeldresponstijd (MPRT) van 1ms te bereiken. Hierdoor is er een verminderde onscherpte en zijn bewegende objecten op schermen duidelijker.

 

Entertainment op de juiste manier

Gebruikers kunnen genieten van een eersteklas multimedia-ervaring met de innovatieve Lenovo Tab P12 Pro, die vol zit met alle slimme toeters en bellen die ze gewend zijn van een Lenovo flagship Android-tablet. Inclusief het briljante AMOLED-display, meeslepend geluid, een batterij die lang meegaat en geheel nieuwe digitale pen met magnetische bevestiging voor draadloos opladen en anti-verloren waarschuwing en springveertoetsen via een afneembaar toetsenbord. Dit apparaat wordt aangeboden in twee modellen, 5G of WiFi, en biedt ongelooflijk entertainment, meeslepend bioscoopgeluid, hoogwaardige functies en productiviteit onderweg. Om deze persoonlijke thuisbioscoop in een handomdraai om te toveren tot een productiviteitskrachtpatser, bevestig je het dunne toetsenbord met vierpunts pogo-pin in één beweging en zet je de tablet op de optionele foliostandaard. Om direct creaties te maken, koppel je simpelweg de optionele Lenovo Precision Pen 3 los. Deze wordt automatisch gekoppeld met de tablet om de speciaal ontworpen Instant Memo-app te starten die inkt in tekst omzet, zodat je overal op het scherm gemakkelijk aantekeningen kunt maken.

De Lenovo Smart Wireless Earbuds koppel je met één klik met een Android- of Windows-apparaat dankzij Lenovo Smart Pair-technologie. Klap het compacte oplaadetui van de oordopjes open om Bluetooth onmiddellijk in te schakelen.

Duurzaam

Lenovo zet zich in om slimmere technologie voor iedereen te realiseren en ervoor te zorgen dat innovatie enkele van de grootste uitdagingen van de mensheid blijft oplossen. Het bedrijf verdubbelt de komende drie jaar de investeringen in R&D om dit te doen. Door zich te concentreren op duurzame, inclusieve en verantwoorde innovatie in het hele portfolio, gelooft het bedrijf dat technologie het leven beter, de samenleving inclusiever en rechtvaardiger en het milieu duurzamer kan maken. De groep heeft onlangs haar jaarlijkse Environmental, Social, Governance (ESG)-rapport gepubliceerd. Hierin zijn nieuwe doelen opgenomen op het gebied van mitigatie van klimaatverandering, circulaire economie en duurzame materialen. Bovendien blijft de filantropische focus van het bedrijf, via de Lenovo Foundation, ondervertegenwoordigde gemeenschappen voorzien van toegang tot technologie en STEM-onderwijs. Het nieuwe doel is om tegen 2025/26 15 miljoen levens te beïnvloeden door middel van filantropische programma's en partnerschappen. Lenovo besprak op het evenement ook het belang van groene, duurzame en doelgerichte innovatie. Het bedrijf bracht onlangs zijn jaarlijkse ESG-rapport uit. Voor meer informatie over de voortgang, mijlpalen en visie voor de toekomst kun je hier het rapport lezen.

EMEA prijzen en beschikbaarheid

PC’s

De 14-inch Yoga Slim 7 Carbon is verkrijgbaar vanaf €1199 (incl. BTW) en zal naar verwachting in oktober 2021 beschikbaar zijn
De 16-inch Yoga Slim 7 Pro is verkrijgbaar vanaf €1299 (incl. BTW) en zal naar verwachting in november 2021 beschikbaar zijn
De IdeaPad Duet 5 Chromebook (13", 6) is verkrijgbaar vanaf €499 (incl. BTW) en zal naar verwachting in oktober 2021 beschikbaar zijn
Tablets

De 14-inch Lenovo Tab P12 Pro (WiFi) is verkrijgbaar vanaf €899 en zal naar verwachting in oktober 2021 beschikbaar zijn
De 14-inch Lenovo Tab P12 Pro (5G) is verkrijgbaar vanaf €899 en zal naar verwachting in oktober 2021 beschikbaar zijn
Project Unity wordt toegevoegd als standaard installatie op de Lenovo Tab P12 Pro vanaf het moment dat het beschikbaar is in oktober.
De 11-inch Lenovo Tab P11 5G is verkrijgbaar vanaf €499 en zal naar verwachting in oktober 2021 beschikbaar zijn

Accessoires

De Lenovo Smart Wireless Earbuds zijn verkrijgbaar vanaf €99.99 en zullen naar verwachting in oktober 2021 beschikbaar zijn
Monitors

De ThinkVision P27u-20 Monitor is verkrijgbaar vanaf €899 (incl. BTW) en zal naar verwachting eind oktober 2012 beschikbaar zijn.
De Lenovo G27e-20 Monitor is verkrijgbaar vanaf €299 (incl. BTW) en zal naar verwachting in oktober 2021 beschikbaar zijn
De Lenovo G24e-20 Monitor is verkrijgbaar vanaf €299 (incl. BTW) en zal naar verwachting in oktober 2021 beschikbaar zijn

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024