Maasstad ziekenhuis Rotterdam  kiest voor Aruba technologie

07-09-2021 | door: Redactie

Maasstad ziekenhuis Rotterdam kiest voor Aruba technologie

Het Maasstad Ziekenhuis - een van de modernste ziekenhuizen van Nederland en een van de grootste in de regio Rotterdam - bouwt zijn digitale ambities op technologie van Aruba, een Hewlett Packard Enterprise-bedrijf (HPE).

De digitale transformatie van het ziekenhuis vereist veilige, naadloze en schaalbare connectiviteit en een omgeving die robuuste integratie mogelijk maakt met een groot aantal medische en gezondheidszorgplatforms en externe leveranciers. Open standaarden en interoperabiliteit staan daarbij voorop.

Omdat Aruba aan deze en andere eisen voldoet, koos Maasstad voor de oplossingen van deze leverancier om een uniforme architectuur te creëren, die onder meer Wi-Fi 6-toegang, Aruba CX 8400 core en Aruba-OS-access switches omvat. De ClearPass Policy Manager-oplossing biedt op rollen gebaseerde netwerktoegangscontrole en geautomatiseerde segmentatie voor het hele netwerk, terwijl AirWave uniform beheer en toezicht biedt over de hele architectuur. Daarnaast zullen Aruba User Experience Insight (UXI)-sensoren toekomstige continue monitoring en testen van de netwerkgezondheid en -prestaties leveren vanuit het perspectief van eindgebruikers en apparaten.

Nederland heeft een vergrijzende bevolking en ziet een toenemende vraag naar zorg terwijl er beperkte middelen zijn. Digitale transformatie in de zorg zal het mogelijk maken een systeem te creëren dat zich richt op preventieve zorg en meer zorg aan huis.

Ziekenhuisomgevingen moeten daarom slimmer, meer verbonden en beter geïntegreerd worden. Maasstad creëert nu een omgeving die mobiel werken, intelligent gebruik van IoT en de mogelijkheid om enorme hoeveelheden data te verzamelen mogelijk maakt. Deze gegevens zullen de operationele efficiëntie verhogen en de weg vrijmaken voor meer gepersonaliseerde gezondheidszorg.

Volgens Saskia Van den Bos, CIO van het Maasstad Ziekenhuis, staat de organisatie aan het begin van de digitale zorgreis. “Vandaag de dag kunnen patiënten hun gezondheidsdossiers inzien of afspraken maken. In de toekomst zal data-analyse zorgen voor een gerichte persoonlijke benadering van de zorg voor een patiënt. Het betekent dat we de digitale omgeving van ons bedrijf verder moeten ontwikkelen.”

Met het Aruba-netwerk is het Maasstad Ziekenhuis in staat om de bedrijfsvoering te vereenvoudigen met één overzicht van een uniforme vaste en draadloze infrastructuur. Het netwerk biedt flexibiliteit en snelle reactiemogelijkheden, waardoor veilig werken op afstand of het creëren van verbonden, tijdelijk kritieke faciliteiten mogelijk zijn. Het biedt een schaalbaar platform om verwachte pieken in aangesloten apparaten en gebruiksscenario's te beheren. Maasstad heeft ruim 16.000 netwerkaansluitingen, van tablets tot specialistische medische apparatuur en bedient ruim 5.000 medewerkers.

Terug naar nieuws overzicht
Security