Witold Kepinski - 07 september 2021

Apax en Warburg Pincus nemen T-Mobile Nederland over

Apax en Warburg Pincus nemen T-Mobile Nederland over image

Deutsche Telekom en Tele2 Sverige hebben bekendgemaakt dat zij overeenstemming hebben bereikt over de voorgenomen verkoop van hun belangen in T-Mobile Netherlands aan fondsen geadviseerd door Apax Partner LLP en Warburg Pincus LLC voor een toegekende ondernemingswaarde van 5,1 miljard Euro. T-Mobile zal onder de nieuwe eigenaar haar koers als uitdager op de Nederlandse telecommunicatiemarkt voortzetten.

De transactie heeft geen effect op de proposities en diensten van T-Mobile . Het bedrijf zal de vier merken T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel blijven voeren. T-Mobile Nederland zet ook de samenwerking met Open Dutch Fiber voort om supersnel glasvezel tegen aantrekkelijke tarieven aan zoveel mogelijk Nederlandse klanten aan te bieden.

Søren Abildgaard (foto), CEO T-Mobile Nederland: "Vandaag is een grote dag voor ons. We zijn enthousiast over de weg die voor ons ligt en over de samenwerking met to Apax and Warburg Pincus in de komende jaren. We zetten onze strategie als uitdager op de Nederlandse markt voort waarbij we onze concurrenten blijven uitdagen op kwaliteit, prijs en klantenservice. We blijven onverminderd vasthouden aan onze belofte om de best mogelijke klantervaring te bieden ondersteund door het beste mobiele netwerk ter wereld. We hebben een lange weg afgelegd. Door onze voortdurende focus op vernieuwing hebben we T-Mobile gepositioneerd als een toonaangevende aanbieder. We zijn de eerste mobiele aanbieder die Unlimited en landelijk 5G in Nederland aanbiedt. Daarnaast hebben we nu al een scherp aanbod liggen voor onze klanten die vast en mobiel van ons afnemen, maar ook hier zullen we de concurrentie blijven uitdagen. Ik ben trots op wat we tot nu toe als team hebben bereikt en ben er van overtuigd dat we vandaag meer dan ooit klaar zijn voor het volgende hoofdstuk."

Apax, een private equity investeerder en Warburg Pincus een wereldwijde groei-investeerder, hebben een sterke track-records met investeringen in telecommunicatiebedrijven wereldwijd. Apax en Warburg Pincus zien T-Mobile Nederland als een uitstekend bedrijf met een sterke groeipotentie. De organisaties kijken uit naar de samenwerking met het managementteam om het bedrijf te gaan ondersteunen bij verdere innovatie, het verwerven van verder marktaandeel en het laten groeien van zijn al indrukwekkende klantenbestand.

René Obermann, co-head van Europa en managing director bij Warburg Pincus Deutschland: ‘’Petje af voor wat de talenten bij T-Mobile/Tele2/Ben en Simpel hebben bereikt! Ultrasnel draadloos internet, de best beoordeelde klantenondersteuning en innovatieve diensten, en dat tegen scherpe tarieven. Maar we staan nog maar aan het begin van de draadloze revolutie. In de komende tien jaar zal iedereen overal ter wereld op afstand kunnen meedoen en genieten van een ongekende virtuele ervaring. Alles wordt verbonden, slimmer, efficiënter en veiliger. Wij ondersteunen het bedrijf om aan kop te gaan bij deze ontwikkeling en nog meer te investeren in mensen en hun vaardigheden, netwerken van de volgende generatie en digitale diensten, zodat we de vraag van klanten zullen krijgen: “Waarom kunnen andere telecombedrijven niet zo goed zijn als T-Mobile?’’

Gabriele Cipparrone, partner bij Apax: “T-Mobile past perfect in de strategie van de Apax-fondsen, waarbij we investeren in innovatieve bedrijven met een degelijke basis en krachtige groeivooruitzichten. Dankzij het uitstekende werk van het getalenteerde managementteam en personeel is T-Mobile een heel bekend merk. Het bedrijf is de grootste mobiele exploitant in Nederland, met een groeiend marktaandeel in vast breedband via toekomstbestendige glasvezeltechnologie voor particulieren. We kijken ernaar uit om het bedrijf te helpen nog sneller te groeien en een toonaangevende convergente speler te worden, door zijn toppositie op het gebied van netwerken te versterken, het particuliere glasvezelklantenbestand uit te breiden en een uitstekende klantenservice te bieden.”

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden om de transactie te kunnen uitvoeren waaronder raadpleging van de ondernemingsraad en goedkeuring van toezichthouders.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024