Exclusive Networks gaat voor beursnotering

Jesper Trolle, CEO Exclusive Networks

07-09-2021 | door: Witold Kepinski

Exclusive Networks gaat voor beursnotering

IT-distributeur Exclusive Networks heeft aangegeven naar de beurs te willen gaan. De indiening van het registratiedocument is de eerste stap in de voorgenomen beursgang van Exclusive Networks op de gereglementeerde markt van Euronext Parijs, onder voorbehoud van marktvoorwaarden en de goedkeuring door de AMF van het prospectus voor het aanbod.

In een reactie op de aankondiging van vandaag zei Jesper Trolle, Chief Executive Officer: “Exclusive Networks is een wereldwijde cyberbeveiligingsspecialist, met een sterk trackrecord van winstgevende groei. Onze voorgestelde IPO op Euronext is een natuurlijke volgende stap voor ons en erkent drie essentiële pijlers van ons succes: onze mensen, partners en groeistrategie. Ten eerste: zonder de knowhow en het talent van onze mensen zou onze groei simpelweg niet mogelijk zijn. Ten tweede hebben we ons succes gebaseerd op sterke, duurzame relaties binnen het complexe cyber-ecosysteem, met leveranciers en kanaalpartners. Exclusive Networks is de partner bij uitstek voor meer dan 240 toonaangevende leveranciers. Exclusive Networks ondersteunt de groei- en uitbreidingsplannen van leveranciers en biedt lokale ondersteuning zodat ze meer dan 18.000 wederverkopers over de hele wereld kunnen bereiken. Ten derde hebben we een duidelijke strategie om groei te blijven realiseren."

Trolle vervolgt: "In de afgelopen 18 jaar hebben we de reis gemaakt van een klein particulier bedrijf naar een wereldwijde cyberbeveiligingsspecialist, met een bruto-omzet CAGR van 36% sinds 2013. Cyberbeveiliging is een zeer aantrekkelijke markt, met een geschatte waarde van € 58 miljard in 2020 en groeit met een 9% CAGR van 2020 tot 2026. Het cyberecosysteem wordt steeds complexer, het kanaal dat cyberproducten verkoopt is gefragmenteerd en de technologie evolueert zeer snel om de groeiende verfijning van bedreigingen en cyberaanvallen te bestrijden. Dit creëert op de lange termijn vraag naar een cyberspecialist als Exclusive Networks, en we kijken ernaar uit om onze leveranciers en partners nog meer waarde te bieden door onze missie uit te voeren om de overgang naar een volledig vertrouwde digitale toekomst te stimuleren.”

Terug naar nieuws overzicht