Infolearn wil werk-leefbalans verbeteren met nieuw HR-concept

07-09-2021 | door: Redactie

Infolearn wil werk-leefbalans verbeteren met nieuw HR-concept

Infolearn, softwareleverancier van een geïntegreerd leerplatform dat een leven lang leren en ontwikkelen centraal zet, lanceert een nieuw HR-concept voor alle veertig medewerkers in Nederland en België. De IT-werkgever geeft daarmee ‘het nieuwe werken’ praktisch vorm op basis van (internationaal) onderzoek, feedback van medewerkers en lessen op basis van werken tijdens de pandemie.

Het nieuwe HR-concept is vanaf september 2021 effectief. Het concept omvat drie belangrijke componenten: hybride werken op kantoor, thuis en bij de klant, een persoonlijk mobiliteitsbudget voor alle medewerkers en een vierdaagse werkweek met behoud van fulltime salaris. Met het concept wil Infolearn inzetten op een juiste werk-leefbalans, wat volgens het bedrijf zorgt voor werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en aantrekkelijk werkgeverschap.

Rinske Willemsen, Business Operations Manager bij Infolearn: “Gelukkige medewerkers zijn duurzaam inzetbare medewerkers. Uit interne werkgelukonderzoeken van Infolearn bleek dat medewerkers die fulltime werken het een uitdaging vinden om alle ballen hoog te houden. Ze hebben ervaren dat eigen regie over waar en wanneer ze werken zorgt voor rust en balans. Met de invoering van een vierdaagse werkweek geven we hen meer ruimte voor ontspanning, zelfontplooiing of zorgtaken. Een kortere werkweek is iets waar veel bedrijven het over hebben, maar in de praktijk nog weinig ervaring mee is. Infolearn zet daarbij nog een extra stap door een nieuw HR-concept te ontwikkelen dat voor onze organisatie volledig tegemoet komt aan het werken anno 2021. Met ons vernieuwende concept geven we voor alle medewerkers handen en voeten aan ‘het nieuwe werken’.

Wat verandert er?

De 40 medewerkers van de Nijmeegse softwareleverancier hebben vanaf nu recht op:

  1. Vierdaagse werkweekWerkgeluk staat voorop bij Infolearn en daar hoort een goede werk-leefbalans bij. Medewerkers die fulltime werkten behouden hun salaris, en met de medewerkers die al vier dagen per week werkten is een nieuwe persoonlijke overeenkomst gesloten.
  2. Hybride werkenDe afgelopen periode heeft uitgewezen dat hybride werken de weg vooruit is. Het is niet altijd nodig om op locatie af te spreken en vaak is thuiswerken effectiever en handiger dan reizen naar kantoor.
  3. MobiliteitsregelingIedere medewerker heeft unieke mobiliteitsbehoeften en kan daar, als hij of zij daar recht op heeft op basis van woon-werkafstand en functie, met een reiskostenvergoeding of persoonlijk budget invulling aan geven. Te denken valt aan private lease, (deel)auto, OV-kaart of (elektrische) fiets. Hiermee heeft iedereen de vrijheid om het eigen vervoer op maat te regelen.

Van vijf naar vier dagen werken

De grootste stap binnen het nieuwe concept is de vierdaagse werkweek. Bijna 50 procent van de Infolearn-medewerkers werkt nu nog fulltime. Naast meer werkgeluk, minder verzuim, meer flexibiliteit en het aantrekken van nieuw talent, verwacht Willemsen, op basis van (internationaal) onderzoek, dat medewerkers in vier dagen ook efficiënter en effectiever gaan werken.

Willemsen: “We gaan medewerkers helpen en coachen in de stap van vijf naar vier dagen. Zo is er een flink aantal klantafspraken dat online efficiënter kan verlopen, en af en toe vanuit huis werken blijkt voor meer concentratie en daarmee meer effectiviteit te zorgen. Daarnaast zijn we al gestart met de werving en onboarding van nieuwe collega’s om de uren die wegvallen deels op te vangen. Op die manier worden we als organisatie ook flexibeler.”

Ervaringen delen

Het management gaat het nieuwe beleid de komende maanden nauwgezet evalueren. Het bedrijf wil de ervaringen delen met andere ondernemers die op zoek zijn naar een concrete invulling van ‘het nieuwe werken’.

Terug naar nieuws overzicht