Eficode verdubbelt omzet

06-09-2021 | door: Witold Kepinski

Eficode verdubbelt omzet

Eficode, een bedrijf in Europa dat de Agile- en DevOps-bewegingen aanstuurt, kondigde aan dat de omzet van het afgelopen fiscale jaar meer dan verdubbeld is tot meer dan 72 miljoen euro. De omzetstijging werd gevoed door zowel een sterke autonome groei als de acquisities van Riada uit Zweden, Beecom uit Zwitserland en Contribyte uit Finland. Nu bevindt het grootste deel van het inkomen en het klantenbestand zich buiten Finland. Eficode heeft nu meer dan 1000 klanten, met een aantal belangrijke nieuwe klanten, waaronder McLaren, Deutsche Telekom en Sandvik.

Bedrijven blijven concurrentievoordelen zoeken uit softwareontwikkeling en uit flexibelere werkplekken. Dit betekent dat bedrijven in heel Europa meer advies, training en hulp nodig hebben bij het transformeren en adopteren van een Agile- en DevOps-cultuur in hun softwareontwikkeling. Als gevolg hiervan heeft Eficode meerdere overeenkomsten getekend, vooral met de klanten in de financiële sector, om de Jira Align- oplossing te gebruiken, vaak in samenwerking met The Scaled Agile Framework (SAFe).

Bovendien heeft de behoefte om klanten beter van dienst te zijn, geleid tot een beweging, in verschillende sectoren, om cloud- en beheerde services voor tools en technologieën te gebruiken, om Agile en DevOps-werkwijzen te ondersteunen. Als voorbeeld, Eficode ROOT DevOps Platform werd geselecteerd door een van 's werelds grootste online gaming bedrijven, samen met tal van andere bedrijven in heel continentaal Europa en de Scandinavische landen.

Het DevOps Conference-evenement dat in maart door Eficode werd georganiseerd, had meer dan 10000 registraties opgeleverd met enthousiaste feedback van de deelnemers. De top 10 van landen omvatte de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Scandinavische landen, Duitsland en Nederland.

In maart won Eficode de wereldwijde Atlassian partner of the year award in DevOps - de derde keer op rij. Tegelijkertijd noemde Atlassian Riada - Nu onderdeel van Eficode, Atlassian Partner of the Year 2020 in Services. Eficode is nu een Platinum-partnerpositie voor Atlassian in alle Scandinavische landen, Nederland en Zwitserland. Eficode was ook de eerste Certified Professional Services-partner voor GitLab in Europa.

Eficode werd ook gepositioneerd als een "Rising Star" door ISG in hun Provider Lens™ Quadrant-rapport voor Public Cloud - Solutions & Services in de Scandinavische regio, vanwege het "veelbelovende portfolio" en het "hoge toekomstpotentieel" van Eficode.

De EU-richtlijn inzake toegankelijkheid van websites bleef onze toegankelijkheidsprojecten voeden en versterkte onze positie als de erkende leverancier van toegankelijkheids- en UX-onderzoek . Eficode bleef de projecten voor softwaremodernisering en cloudtransformatie ook internationaal uitbreiden.

“Bedrijven blijven Agile en DevOps adopteren. Dat vereist knowhow uit een breed scala van gebieden: mensen, processen en tools. We zijn vereerd dat zoveel bedrijven zich tot ons wenden voor begeleiding en advies hierover”, zegt Ilari Nurmi, CEO van Eficode. “En ik ben trots op onze nu meer dan 450 Eficodeans voor hun uitzonderlijke werk elke dag.

Terug naar nieuws overzicht