HPE sluit GreenLake contract met National Security Agency

HPE sluit GreenLake contract met National Security Agency

HPE sluit GreenLake contract met National Security Agency

06-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE sluit GreenLake contract met National Security Agency

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) heeft aangekondigd dat het een contract van 2 miljard dollar heeft gekregen, dat over een periode van 10 jaar zal worden gebruikt, met de National Security Agency (NSA) om de hoge prestaties van HPE te leveren computertechnologie (HPC) als een service via het HPE GreenLake-platform.

De nieuwe samenwerking stelt de NSA in staat om de snelgroeiende AI- en databehoeften efficiënter te benutten om inzichten en andere prognoses en analyses te creëren met optimale prestaties.

Door HPE's HPC-oplossingen te gebruiken via het HPE GreenLake-platform, dat volledig beheerde, veilige cloudservices on-premises biedt, zal de NSA profiteren van een wendbaar, flexibel en veilig platform om te voldoen aan hun groeiende eisen op het gebied van gegevensbeheer.

“Het implementeren van kunstmatige intelligentie, machine learning en analysemogelijkheden op enorme datasets vereist in toenemende mate High Performance Computing (HPC)-systemen”, zegt Justin Hotard, senior vice president en general manager, HPC en Mission Critical Solutions (MCS) bij HPE. “Klanten eisen HPC-mogelijkheden voor hun meest data-intensieve projecten in combinatie met eenvoudig, eenvoudig en flexibel beheer. Door gebruik te maken van het HPE GreenLake-platform, dat veilige on-premises oplossingen als een service levert, verwerft de National Security Agency (NSA) toonaangevende HPC-oplossingen om een reeks complexe gegevensbehoeften aan te pakken, maar met een flexibele, as a service-ervaring .”

Datagroei benutten met speciaal gebouwde HPC- en AI-oplossingen

De nieuwe service omvat een combinatie van HPE Apollo-systemen en HPE ProLiant-servers, die grote hoeveelheden gegevens opnemen en verwerken, en ondersteuning bieden voor deep learning en kunstmatige-intelligentiemogelijkheden. Als onderdeel van de HPE GreenLake-service zal HPE de complete oplossing bouwen en beheren die wordt gehost in een QTS-datacenter , een hostingfaciliteit die veilige, conforme datacenterinfrastructuur en robuuste connectiviteit levert om schaalvergroting van activiteiten te ondersteunen.

De nieuwe dienst wordt vanaf 2022 in gebruik genomen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud