Witold Kepinski - 03 september 2021

Juniper Networks en Intel geven ontwikkeling ORAN-ecosysteem een boost

Juniper Networks en Intel geven ontwikkeling ORAN-ecosysteem een boost image

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt bekend dat het een samenwerking met Intel is aangegaan. Het doel is om de ontwikkeling van het Open RAN (ORAN)-ecosysteem een boost te geven. Dit gezamenlijke initiatief van twee technologieleiders vertegenwoordigt een nieuwe mijlpaal in het streven van Juniper om openheid en innovatie te brengen naar een onderdeel van het netwerk dat traditioneel in isolatie verkeerde. Het biedt operators daarmee een kortere time-to-market en biedt bedrijven de mogelijkheid om 5G-, edge computing- en AI-toepassingen in te zetten.

Juniper dankt zijn leiderschapspositie op het gebied van ORAN aan het feit dat het de netwerkervaring van eindgebruikers voorop stelt. Dat doet het met automatisering, intelligent beheer en mechanismen die een optimale netwerkervaring waarborgen. Juniper heeft fors geïnvesteerd om voorop te lopen in deze ontwikkelingen. Voorbeelden hiervan zijn de exclusieve licentieovereenkomst voor het intellectuele eigendom van Netsia en de intensieve betrokkenheid van Juniper binnen de O-RAN Alliance. Juniper zet sterk in op verdere integraties met de technologie van zijn strategische partners. Het maakt daarnaast deel uit van een innovatieteam dat gezamenlijke oplossingen ontwikkelt in het 5G Lab van Intel.

Investeringen in radio access networks (RAN’s) vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van de Capex van operators. Dit is met name te wijten aan de beperkte keuzevrijheid qua leveranciers en gesloten architecturen die in vendor lock-in resulteren. Juniper begrijpt dat RAN’s om openheid en de beste innovaties in hun soort vragen. Dit is nodig om operators en hun klanten een optimale ervaring te bieden. Juniper is vastberaden om de branche te helpen met de realisatie van deze visie.

De samenwerking van Juniper met Intel omvat onder meer het volgende:
De Juniper RAN Intelligent Controller (RIC) en het Intel FlexRAN-platform zijn vooraf geïntegreerd en gevalideerd om te zorgen voor een gebruiksvriendelijk en intelligent RAN-systeem dat aan alle ORAN-eisen voldoet.
R&D-activiteiten in samenwerking met Intel Labs voor de ontwikkeling van specifieke applicaties voor het RIC-platform. Deze hebben ten doel om de klantenervaring te verbeteren, een maximale ROI te waarborgen en het innovatietempo rond het ecosysteem van ORAN op te voeren.
Gezamenlijke pilots bij klanten waarbij Intel prestatietests uitvoert ter verbetering van implementaties en de time-to-market.

Juniper is actief lid van de O-RAN Alliance. Het heeft zitting in zes werkgroepen en treedt op als voorzitter en medevoorzitter van de Slicing Task Group en de Use Case Task Group. Juniper is daarnaast redacteur van de RIC-specificaties binnen de Alliance.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024