Witold Kepinski - 03 september 2021

NEXUS Nederland neemt Centrasys en Care Solutions over

NEXUS Nederland neemt Centrasys en Care Solutions over image

Per 1 september 2021 is NEXUS Nederland met de Dedalus Groep overeengekomen de Centrasys en Care Solutions productlijnen over te nemen. NEXUS breidt hiermee hun suite-pakket uit voor de Nederlandse markt met de Pharmacy- en Care Solutions oplossing van Dedalus Nederland.

Door de overname van Centrasys en Care Solutions breidt NEXUS haar portfolio uit. De twee bedrijfsonderdelen uit de Healthcare-productlijn betekenen voor NEXUS een langgekoesterde aanvulling op het aanbod. “Met de adoptie van de twee productlijnen realiseren we de gewenste closed-loop inrichting voor alle medicatie- en apothekersprocessen. Van inkoop tot facturatie, en van elektronisch voorschrijven tot toedieningsregistratie: met deze stap stroomlijnen we de workflow van zowel de medische- als logistieke processen vanuit één suite”, aldus Fred Hiddinga, algemeen directeur NEXUS Nederland.

Als onderdeel van de overeenkomst zullen ook de Nederlandse Dedalus personeelsleden, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de software, overgaan naar NEXUS Nederland.

John Siefkes, Managing Director Dedalus Nederland: “In het belang van onze klanten en het behoud van keuzemogelijkheid in het Nederlandse zorgleveranciers landschap vinden we het belangrijk deze productlijnen onder te brengen bij een leverancier die de ambitie heeft de continuïteit te borgen en de bestaande vendor-lock in de ZIS/EPD markt te doorbreken. Voor de medewerkers die erover gaan biedt dit daarnaast een uitstekende mogelijkheid voor een volgende stap in de hun carrière”.

Met deze overeenkomst kiest Dedalus Nederland voor een strategische focus op het verder uitbouwen van haar bestaande sterke posities in de huisartsen- en interoperabiliteitssegmenten binnen de Nederlandse markt. Naast organische groei wordt er geïnvesteerd in de introductie van het brede internationale Dedalus-portfolio en zullen strategische acquisities nadrukkelijk de nieuwe focus ondersteunen om de missie van Dedalus te onderschrijven om dé partner bij uitstek te zijn voor de digitale transformatie van onze klanten.

NEXUS voert een actieve buy-and-built strategie op Nederlandse zorgmarkt en ondersteunt zowel een best-of-breed als best-of-suite filosofie. Frank van Grinsven, productmanager: “Gesterkt met deze overname wordt ons pharmacy logistieke systeem nu een naadloos onderdeel van de NEXUS-suite. Daarnaast blijven we het partnership met onze huidige klanten, en de integraties met de overige systeem- en medicatieleveranciers, actief ondersteunen vanuit onze nieuwe samenstelling.”

NEXUS Nederland heeft met deze overeenkomst de ideale productcombinatie in huis om de eerste keuze te zijn voor Nederlandse ziekenhuizen die op zoek zijn naar een innovatieve en dynamische oplossing voor moderne zorgproces ondersteuning.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei