AWS Amazon Managed Grafana is nu beschikbaar

03-09-2021 | door: Witold Kepinski

AWS Amazon Managed Grafana is nu beschikbaar

Amazon Web Services (AWS) kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Amazon Managed Grafana, een volledig beheerde service voor gegevensvisualisatie waarmee klanten onmiddellijk operationele statistieken, logboeken en traceringen, evenals Internet of Things (IoT)-gegevens kunnen opvragen, correleren en visualiseren. 

Ontwikkeld in samenwerking met Grafana Labs, beheert Amazon Managed Grafana de provisioning, setup, schaling en onderhoud van Grafana, zodat klanten eenvoudig dashboards kunnen maken om operationele gegevens uit meerdere gegevensbronnen te bekijken zonder zich zorgen te hoeven maken over de onderliggende Grafana-infrastructuur.

Bovendien zorgen ingebouwde beveiligings- en compliancefuncties zoals eenmalige aanmelding, fijnmazige toegangscontrole en auditrapportage ervoor dat klanten niet langer tijd en middelen hoeven te investeren in het opzetten van hun eigen infrastructuur om de toegang tot Grafana-dashboards te beheren en te controleren.

Amazon Managed Grafana integreert ook met AWS-gegevensbronnen die operationele gegevens verzamelen (bijv Amazon CloudWatch, Amazon Elasticsearch-service, Amazon Managed Service voor Prometheus, enz.) en biedt plug-ins voor populaire gegevensbronnen van derden (bijv. Graphite, InfluxDB, MySQL, enz.), zodat klanten hun gegevensbronnen eenvoudig kunnen verbinden met Amazon Managed Grafana om snel aan de slag te gaan.

Er zijn geen kosten vooraf of verplichtingen om te gebruiken Amazon Managed Grafana, en klanten betalen alleen op basis van maandelijkse actieve gebruikerslicenties.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud