Redactie - 02 september 2021

LockBit hackers lekken gegevens Bangkok Airways

LockBit hackers lekken gegevens Bangkok Airways image

Bangkok Airways, een luchtvaartmaatschappij uit Thailand, bevestigt slachtoffer te zijn van een cyberaanval waarbij persoonlijke gegevens van passagiers in gevaar kwamen. Dit meldt Bleeping Computer. Het nieuws volgt nadat de LockBit ransomware bende een bericht op de site van Bangkok Airways had geplaatst waarin ze melden een ransomware inbreuk te hebben uitgevoerd.

LockBit is een Ransomware as a Service (RaaS) organisatie. De groep claimt veel aamvallen. Bedrijven in Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Duitsland, Italië, Maleisië, Mexico, Roemenië, Zwitserland, de VS en het VK zijn al ten prooi gevallen.

LockBit hackte eerder volgens Bleeping Computer Accenture en zou 50 miljoen dollar losgeld gevraagd om het lekken van naar verluidt 6 TB aan gestolen gegevens te stoppen.

Accenture zegt zelf geen last te hebben van de aanval. Accenture werd weliswar getroffen door een ransomware-uitbraak. maar de getroffen systemen zijn door het bedrijf met succes hersteld. De aanval lijkt geen grote impact te hebben op de bedrijfsvoering.

Lees meer details op Bleeping Computer.