NETGEAR is voorkeursleverancier AMX by Harman

NETGEAR is voorkeursleverancier AMX by Harman

NETGEAR is voorkeursleverancier AMX by Harman

02-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NETGEAR is voorkeursleverancier AMX by Harman

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten en -oplossingen voor consumenten en bedrijven kondigt vandaag een preferred vendor-relatie aan met AMX by HARMAN, de industriepionier op het gebied van AV-over-IP-technologie. NETGEAR’s professionele AV-switches zijn nu de aanbevolen keuze voor alle AMX AV-over-IP-installaties wereldwijd. AMX AV-oplossingen worden over de hele wereld gebruikt in uiteenlopende bedrijfs-, onderwijs- en overheidstoepassingen.

De AMX SVSI-lijn van netwerk-AV-producten vertegenwoordigt meer dan 10 jaar ervaring in de snelgroeiende AV-over-IP-markt, ondersteund door de kracht van HARMAN Professional Solutions, een strategische business unit van HARMAN International (onderdeel van Samsung). Na uitgebreide tests heeft AMX vastgesteld dat de NETGEAR switches uit de M4250 en M4300-series de beste ervaring bieden voor hun meest veeleisende klanten.

"Onze AMX N-Series van networked AV-producten in combinatie met de NETGEAR Pro AV-switches bieden een fantastische oplossing", aldus Jamie Trader, Vice President Video & Control bij HARMAN Professional Solutions.  "Naast de HARMAN Video & Control-groep zullen ook onze Audio- en Lighting-groepen profiteren van de vele functies die in deze switches zijn ingebouwd - met name Power over Ethernet (PoE). Geen enkele andere switchfabrikant levert dezelfde prestaties en functionaliteiten."

De relatie tussen de twee bedrijven omvat ook de ontwikkeling door AMX van een integratiemodule voor de M4300 switches om de netwerkstatus te monitoren. Door gebruik te maken van AMX's Remote Management Suite (RMS) en de NETGEAR M4300 application programing interface (API) kunnen klanten ervoor zorgen dat het netwerk soepel functioneert.

"Wij zijn verheugd dat AMX NETGEAR-switches aanbeveelt voor SVSI-implementaties," zegt Laurent Masia, Director of Product Line Management for Managed Switches. "Onze gezamenlijke inspanningen om interoperabiliteit en technologie-integratie te bereiken, zullen resulteren in een geweldige ervaring voor de klanten van Harman."

Professionele AV-switches
NETGEAR maakt gebruik van de succesvolle M4300-lijn van managed-switches en heeft de nieuwe M4250-serie switches vanaf de basis ontworpen met input uit de AV-gemeenschap. NETGEAR heeft meer dan 25 jaar netwerkervaring gebruikt om ervoor te zorgen dat deze Pro AV-switches voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan het versturen van audio-, video- en besturingssignalen over een IP-netwerk.  NETGEAR is hierdoor hard op weg om de meest aanbevolen switch-leverancier te worden voor AV-over IP-implementaties.

M4250-series Switches
De nieuwe AV-lijn van M4250-switches zijn ontworpen voor AV-over-IP en voor strakke integratie in een AV-rack, onder een tafel of achter een display. Modellen met PoE+ en Ultra 90 PoE++ maken het mogelijk AV-eindpunten van stroom te voorzien. Gebouwd met NETGEAR IGMP Plus™, Auto-LAG, en Auto-Trunk voor automatische en dynamische configuratie - zelfs met meerdere switches.

De gebruiksvriendelijke AV-interface helpt integrators met het oplossen van de vaak vervelende AV-over-IP-switchconfiguraties. De installateur hoeft alleen het protocol of de leverancier te selecteren en vervolgens de poorten die van toepassing zijn. Vanaf dat punt automatiseert de NETGEAR M4250 de rest van de configuratie, waardoor er minder tijd nodig is voor de netwerkconfiguratie en er meer tijd overblijft voor de andere onderdelen van de installatie.

M4300-serie switches
De alom gerespecteerde M4300-serie switches bieden een verscheidenheid aan modellen om tegemoet te komen aan het aantal poorten en de connectiviteitsvereisten van de klant.  Ze kunnen ook worden gestapeld, waardoor grotere AV-configuraties mogelijk worden. NETGEAR IGMP Plus zorgt voor robuuste multicast-prestaties zonder angst voor overbelasting van het netwerk. De M4300 is PoE+ geschikt, heeft een non-blocking backplane, en is ontworpen om goede multicast-prestaties te leveren voor een reeks AV-over IP-protocollen.

Breed scala aan toepassingen
Van conferentiezalen tot universiteitscampussen tot sport- en podiumkunstenlocaties, de NETGEAR M4250 en M4300 switches hebben zich al over de hele wereld bewezen.  De strategische relatie met AMX by HARMAN maakt de meest geavanceerde AV-oplossingen met behulp van IP-technologie mogelijk.

Ga voor meer informatie over NETGEAR Pro AV-producten en -diensten naar NETGEAR.nl/proav.

Ga voor meer informatie over AMX by HARMAN SVSI-producten naar AMX.com.

Terug naar nieuws overzicht