Redactie - 02 september 2021

Google investeert miljard euro in digitale toekomst van Duitsland

Google investeert miljard euro in digitale toekomst van Duitsland image

Google Cloud investeert 1 miljard euro in digitale toekomst van Duitsland zo meldt het Amerikaanse tech bedrijf in een blog namens Daniel Holz (VP, EMEA Noord, Google Cloud) en Philip Justus (VP, Google Centraal-Europa).

Zij melden in de blog het volgende:

"In september 2001 zette de allereerste Duitse Google-medewerker zijn computer aan in Hamburg. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot meer dan 2.500 medewerkers in vier kantoren in heel Duitsland. Berlijn, Frankfurt, Hamburg en München zijn al lang onze thuisbasis en we blijven investeren in de groei van de lokale economie.

Vandaag, 20 jaar na de start van "Google Duitsland", zijn we verheugd om een van onze belangrijkste investeringsprogramma's tot nu toe in dit land te presenteren. Met de uitbreiding van onze Cloud-regio in Frankfurt in een nieuwe Hanau-faciliteit die eigendom is van Google, een nieuwe Google Cloud-regio in Berlijn-Brandenburg en een breed investeringsplan in hernieuwbare energie, is onze inzet duidelijk: Google investeert in het potentieel van Duitsland en ondersteunt de transitie naar een digitale en duurzame economie. Deze investering in digitale infrastructuur en schone energie zal tussen nu (2021) en 2030 in totaal circa 1 miljard euro bedragen.

Uitbreiding van onze Frankfurt-cloudregio om de groeiende vraag van Duitse bedrijven en organisaties te ondersteunen
In Hanau, op slechts 20 kilometer van de DE-CIX-internethub in Frankfurt, is Google er trots op de voltooiing te naderen van een extra cloudfaciliteit die in 2022 volledig operationeel zal zijn. Deze uitbreiding van onze bestaande Frankfurt Google Cloud-regio zal voldoen aan de groeiende vraag voor Google Cloud-services in Duitsland.

Het gebouw met 4 verdiepingen is 10.000 vierkante meter groot en is duurzaam gebouwd met een energiezuinige infrastructuur en volgens ons circulaire economiemodel voor afval. De symbolische overhandiging van de sleutels van ontwikkelaar NDC-Garbe, samen met lokale overheidsfunctionarissen, vond gisteren plaats op het terrein.

Een nieuwe cloudregio in Berlijn-Brandenburg
Naast de Hanau-uitbreiding van onze Google Cloud-regio in Frankfurt, zijn we verheugd aan te kondigen dat er een nieuwe Google Cloud-regio zal worden gevestigd in Berlijn-Brandenburg, waardoor we nog beter in staat zijn te voldoen aan de groeiende vraag naar cloudservices in het land. Als het open is, wordt dit onze tweede Google Cloud-regio in Duitsland, waardoor zakelijke klanten sneller toegang krijgen tot een veilige infrastructuur, slimme analysetools en een open platform. Ontworpen en richt zich op dienstverlening en producten onderneming voor de Google Cloud klanten van alle maten en industrieën in Duitsland, zal de regio Berlin-Brandenburg drie zones te beschermen tegen storingen te hebben en deelnemen aan het bestaande netwerk van 27 Google Cloud regio's via onze high- prestatie netwerk.

Sinds 2017 heeft Google 100% van ons wereldwijde, jaarlijkse elektriciteitsverbruik vergeleken met hernieuwbare energie. Vorig jaar wilden we ons bedrijf tegen 2030 overal en altijd op koolstofvrije energie laten draaien, waardoor we cloudklanten een van de schoonste clouds in de sector kunnen bieden en Europa helpen zijn ambitieuze klimaatdoelen te bereiken .

Vandaag zijn we verheugd om aan te kondigen dat ENGIE Deutschland is geselecteerd als de koolstofvrije energieleverancier van Google in Duitsland. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal ENGIE namens Google een koolstofvrije energieportfolio van 140 megawatt (MW) in Duitsland samenstellen en ontwikkelen, die met ons kan meebewegen en meegroeien als onze behoeften veranderen. Dit omvat een nieuw fotovoltaïsch zonne-energiesysteem van 39 MW en 22 windparken in vijf deelstaten die hun levensduur zullen verlengen, zodat ze elektriciteit blijven produceren in plaats van te worden ontmanteld. Dit portfolio zal ervoor zorgen dat de energie die wordt geleverd aan de Duitse faciliteiten van Google tegen 2022 bijna 80% koolstofvrij zal zijn, gemeten op uurbasis . Dit is een eerste maar belangrijke stap op Google's reis om ons doel van volledige decarbonisatie van elektriciteit tegen 2030 te bereiken.

Dit is de eerste energievoorziening in zijn soort in Europa, met een focus op het inkopen van koolstofvrije energie voor elk uur van Google's activiteiten. Deze nieuwe overeenkomst zal niet alleen de routekaart uittekenen voor de industrie en meer 24/7 koolstofvrije energiecontracten in Europa, maar het biedt onze cloudklanten nog twee regio 's waar ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. En belangrijker nog: door samen te werken met onze energieleveranciers om de manier waarop schone energie aan klanten wordt geleverd te transformeren, ondersteunt Google de bredere decarbonisatie van het Duitse elektriciteitsnet."