Redactie - 01 september 2021

Fujitsu: Op darknet te koop aangeboden data zijn niet bij ons gestolen

Fujitsu: Op darknet te koop aangeboden data zijn niet bij ons gestolen image

Gegevens die afgelopen week op het darkweb zijn aangeboden als gestolen Fujitsu data zijn niet bij Fujitsu gestolen, meldt de IT service provider. De gegevens lijken volgens het bedrijf betrekking te hebben op klanten, en niet op eigen systemen van Fujitsu.

De data worden aangeboden door een groep genaamd Marketo. De groep claimt op een website op het darknet 4GB aan gestolen data van Fujitsu in handen hebben. Ook publiceerde zij een sample van de data en claimden dat de dataset onder meer vertrouwelijke klantgegevens, bedrijfsgegevens, budgetdata, rapporten en andere bedrijfsdocumenten omvat.

In een reactie aan ZDNet meldt een woordvoerder van Fujitsu op de hoogte te zijn van de claim. In mei vond een datalek plaats bij Fujitsu, waarbij via Fujitsu's ProjectWEB platform data van Japanse overheidsinstanties is gestolen. De woordvoerder meldt dat er geen aanwijzigingen zijn dat de nu te koop aangeboden data gerelateerd zijn aan dit eerdere security-incident. De woordvoerder meldt dat de informatie gerelateerd lijkt te zijn aan klanten, en niet eigen systemen van Fujitsu.