Kaspersky lanceert low budget security hub

02-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Kaspersky lanceert low budget security hub

Kaspersky onthult een gratis platform met tips en trucs voor kleine bedrijven om hen te helpen snel de beveiliging van hun organisatie te verbeteren. Kaspersky Cybersecurity On a Budget biedt algemene aanbevelingen die relevant zijn voor elk bedrijf, evenals specifieke tips voor verschillende verticals en zakelijke behoeften. Dit omvat onder meer bescherming van gegevens en communicatie, veilig gebruik van verschillende digitale platformen en de beveiliging van websites.

Bijna de helft (47%) van alle Europese bedrijven de financiële situatie van de afgelopen 12 maanden waarschijnlijk permanent worden. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 3.150 senior beleidsmakers binnen bedrijven met minder dan 250 werknemers. Hierdoor moeten bedrijfsleiders zorgvuldig kiezen waar ze geld aan uitgeven. Ook blijkt uit verder onderzoek dat deze keuze vaak niet in het voordeel valt van cybersecurity. Meer dan de helft (51%) van de kleine bedrijven in Europa heeft moeite met de financiering van cybersecurity verbeteringen, ook al beseffen ze het belang van bescherming tegen cyberdreigingen.

Kaspersky Cybersecurity On a Budget moet dergelijke bedrijven aanmoedigen om het gat te dichten of hun cybersecurity-paraatheid te controleren terwijl ze binnen het budget blijven. In de drie hoofdsecties van het platform kunnen bezoekers onder meer best practices leren rond de meeste algemene routines en processen in elk bedrijf, zoals hoe klantdatabases, rapporten en andere belangrijke gegevens kunnen worden beveiligd. Ook leren zij hoe minder kan worden uitgegeven aan IT en hoe de interne en externe communicatie van een bedrijf kan worden georganiseerd.

Toegespitst op specifieke behoeften

Naast de algemene aanbevelingen zijn er richtlijnen voor specifieke bedrijfsbehoeften - bijvoorbeeld als een bedrijf actief is in de gezondheidszorg of werkt met intellectueel eigendom of freelancers inhuurt. Al deze aspecten vereisen extra acties om gegevens te beschermen of aan de eisen van de autoriteiten te voldoen. Deze 'to-do's' worden weergegeven in een interactief format, waarbij de gebruiker een korte vraag moet beantwoorden en vervolgens een tip krijgt, zodat hij snel precies de aanbeveling krijgt die hij nodig heeft.

Alle adviezen zijn kort maar krachtig, met instructies die snel uitgevoerd kunnen worden en geen zware IT- of cybersecuritykennis vereisen. Dat betekent dat een bedrijfseigenaar of elke werknemer in het bedrijf de hub kan gebruiken. Voor degenen die meer willen weten, verwijzen de onderdelen in de hub naar Kaspersky-blogposts.

Evgeniya Naumova, Executive Vice President Corporate Business bij Kaspersky: "Bij Kaspersky zijn we ervan overtuigd dat organisaties door het volgen van deze basisregels in korte tijd en zonder extra middelen een essentieel niveau van cybersecurity kunnen bereiken. Of het nu gaat om een klein bouwbedrijf, een café of een marketingbureau, het platform werkt voor iedereen. De pandemie heeft kleine bedrijven hard getroffen, dus financiën en middelen kunnen nu beperkt zijn. Dit is een extra argument om een paar minuten te investeren in het lezen van deze basisregels en een paar uur te investeren in het implementeren van de aanbevelingen die vervolgens helpen om je bedrijf beschermd te houden."

Kaspersky Cybersecurity On a Budget uitproberen is mogelijk via de website van het bedrijf. Het onderzoeksrapport 'How small businesses got through 2020-2021: Budget cuts, product launches, and new investment priorities' is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security