Witold Kepinski - 01 september 2021

Prosus stemt in met overname BillDesk door PayU

Prosus stemt in met overname BillDesk door PayU image

Prosus heeft aangekondigd dat er een overeenkomst is bereikt tussen PayU en de aandeelhouders van het Indiase digitale betalingsprovider BillDesk neemt BillDesk over voor 4,7 miljard dollar.

Door de voorgestelde overname zal PayU, de betalings- en fintech-activiteiten van Prosus, die actief is in meer dan 20 snelgroeiende markten, een van de toonaangevende online betalingsproviders wereldwijd worden wat betreft het totale betalingsvolume (TPV).

Samen zullen PayU India en BillDesk in staat zijn te voldoen aan de veranderende betalingsbehoeften van digitale consumenten, handelaren en overheidsbedrijven in India en state-of-the-art technologie te bieden aan nog meer uitgesloten delen van de samenleving, terwijl ze zich houden aan de regelgeving milieu in India en het leveren van robuuste consumentenbescherming.

De transactie, die moet worden goedgekeurd door de Competition Commission of India, bouwt voort op eerdere succesvolle acquisities door PayU in India, waaronder CitrusPay, Paysense en Wibmo.

Bob van Dijk, Group CEO van Prosus, zei: "We hebben een lange en diepe relatie met India, waarbij we sinds 2005 enkele van de meest dynamische ondernemers en nieuwe technologiebedrijven ondersteunen en samenwerken. We hebben bijna US $ 6 miljard geïnvesteerd in Indiase technologie tot nu toe, en deze deal zal dat verhogen tot meer dan 10 miljard dollar. BillDesk is een voorbeeld van de ambitie en expertise van Indiase ondernemers, die tot de beste ter wereld behoren, met uitzonderlijke capaciteiten om producten en diensten te bouwen en schaal en waarde te begrijpen. Dit is van cruciaal belang in een land zo groot als India. Onze aankondiging van vandaag weerspiegelt de wens van Prosus om waardevolle, wereldwijde internetbedrijven voor consumenten op te bouwen die nuttige producten en diensten leveren aan miljoenen mensen in hun dagelijks leven. Naast advertenties, voedselbezorging en onderwijstechnologie vormen betalingen en fintech een kernsegment voor Prosus, en India blijft onze belangrijkste investeringsbestemming.”t huidige niveau van PayU in India."