Witold Kepinski - 01 september 2021

Microsoft Windows 11 is vanaf 5 oktober beschikbaar

Microsoft Windows 11 is vanaf 5 oktober beschikbaar image

Microsoft kondigt aan dat Windows 11 vanaf 5 oktober 2021 beschikbaar zal zijn. Op deze dag wordt de gratis upgrade naar Windows 11 beschikbaar gemaakt voor Windows 10-pc's die daarvoor in aanmerking komen en kunnen pc's met Windows 11 worden gekocht.

De gratis upgrade zal gefaseerd en gemeten worden met een focus op kwaliteit. Nieuwe devices die in aanmerking komen voor de upgrade zullen als eerste de upgrade aangeboden krijgen. Daarna zal deze in de loop van de tijd worden uitgerold naar devices die al op de markt zijn, op basis van intelligentiemodellen die rekening houden met de geschiktheid van de hardware, betrouwbaarheidscriteria, leeftijd van het device en andere factoren die van invloed zijn op de upgrade-ervaring.

Microsoft verwacht dat alle in aanmerking komende devices medio 2022 de gratis upgrade naar Windows 11 krijgen aangeboden.

Een paar hoogtepunten van de lancering:

Het nieuwe ontwerp en de nieuwe geluiden zijn modern, strak en mooi en brengen de gebruiker een gevoel van rust en gemak zo beweert Microsoft.

Met een nog betere game-ervaring, haalt Windows 11 meer potentieel uit de hardware van een systeem met technologie zoals DirectX12 Ultimate, DirectStorage en Auto HDR. 

Windows 11 is de meest inclusieve versie van Windows, met nieuwe toegankelijkheidsverbeteringen die zijn gemaakt voor en door mensen met een beperking.

Windows 11 biedt nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars en ontwerpers door de Microsoft Store toegankelijk te maken zodat meer ontwikkelaars en independent software vendors (ISV's) hun apps in de Store kunnen plaatsen, en nog meer.

In de blog van Aaron Woodman staat meer informatie over de aankondiging.