CLEVR stelt voormalig Aegon Bank en Mambu executives aan

Bianca Joustra

CLEVR stelt voormalig Aegon Bank en Mambu executives aan

Jeroen Coenen

31-08-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

CLEVR stelt voormalig Aegon Bank en Mambu executives aan

CLEVR, gespecialiseerd het Mendix low-code en no-code (LCNC) software ontwikkelplatform, benoemt voormalig Aegon Bank executive Bianca Joustra tot chief operating officer. Voormalig Mambu marketing lead Jeroen Coenen gaat aan de slag als vice president marketing.

Met de benoeming versterkt CLEVR haar expertise in deze sector, die het bedrijf als een van zijn meest essentiële groeisectoren omschrijft. CLEVR lanceerde onlangs een haar expansiestrategie naar nieuwe geografische regio's en sectoren, waaronder financiële dienstverlening, retail, industrie, gezondheidszorg, logistiek en de publieke sector.

Digitale transformatie versnellen

"De benoeming van Bianca en Jeroen past in het streven van CLEVR om de digitale transformatie van financiële dienstverleners zoals banken en verzekeraars te versnellen", aldus Angelique Schouten, CEO van CLEVR. “Om echt impact te maken binnen deze sector, heb je ervaring nodig bij zowel de gevestigde orde als bij nieuwe FinTech bedrijven. Dat is precies wat Bianca en Jeroen hebben. Bianca's ervaring bij Aegon Bank en challenger bank KNAB en Jeroens ervaring met het opschalen van een van de snelst groeiende FinTech-bedrijven en unicorns, Mambu."

Joustra gaat internationaal toezicht houden op alle professionele en operationele diensten van CLEVR, inclusief de consultancy, projecten en supportafdelingen. Voordat Joustra bij Aegon Bank/KNAB in dienst trad, werkte zij 11 jaar bij BNP Paribas Personal Finance als COO en Managing Director. Daar hielp ze de totale hypotheekportefeuille van het bedrijf te verdrievoudigen en leidde ze de oprichting van een nieuwe business line. Joustra zal ongetwijfeld een elite niveau van concurrentievermogen naar CLEVR brengen, aangezien ze een voormalige topsporter is. Ze speelde enkele jaren voor het Nederlands korfbalteam.

"CLEVR is een voorloper met hun Software-with-a-Service model en heeft een internationale focus", aldus Joustra. “Angelique’s enthousiasme over de missie van CLEVR is aanstekelijk en ik heb het meteen van haar overgenomen. We houden er allebei van om verwachtingen te overtreffen van onze klanten en alles te geven wat we hebben. Ik kijk ernaar uit om met haar en de rest van het CLEVR-team samen te werken.”

Marketingteam uitbreiden

Als voormalig HP, Microsoft, SAP en Salesforce marketing executive heeft Coenen veel internationale ervaring in de technologiesector. Hij hielp ook bij de opbouw van het marketingteam van het in Berlijn gevestigde Mambu, dat een platform biedt voor banken om hun architectuur te moderniseren. In zijn nieuwe marketingfunctie bij CLEVR zal hij verantwoordelijk zijn voor de uitbreiding van het marketingteam en zal hij toezicht houden op growth hacking, productmarketing, branding, design en communicatie.

"Ik maak de overstap naar CLEVR omdat ik de indrukwekkende klantenlijst heb gezien, ongeveer 400, waaronder ING, Achmea, Rituals, Siemens Financial Services, Eneco tot T-Systems - geweldige bedrijven", zegt Coenen. “Als zij vertrouwen op CLEVR als het gaat om het versnellen van hun digitale transformatie, zegt dat veel over de kracht en het potentieel van het bedrijf. Ook heb ik in het verleden geconcurreerd met Angelique binnen de FinTech sector vanuit onze toenmalige werkgevers. Ik heb haar enthousiasme, creativiteit en niet-aflatende vastberadenheid altijd bewonderd. Ze is een marketing strateeg pur sang en ik kijk ernaar uit om nu zij aan zij met haar samen te werken. Ik heb voor veel bedrijven gewerkt, grote ondernemingen, middelgrote, ondernemingen en startups, maar dit is een unieke uitdaging.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People