Forrester: Boomi AtmosSphere biedt ROI van 410%

31-08-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Forrester: Boomi AtmosSphere biedt ROI van 410%

Bedrijven die gebruik maken van het Boomi AtomSphere Platform verdienen hun investering in minder dan zes maanden terugverdienen en over een periode van drie jaar zelfs een ROI van 410% behalen. Dit blijkt uit een door Forrester Consulting uitgevoerd Total Economic Impact-onderzoek.

Enterprise-organisaties worstelen volgens Forrester met talloze uitdagingen, waaronder complexe, on-premises legacy integratieplatformen, datasilo’s of data die niet goed worden ingezet, handmatige processen om data te aggregeren en synchroniseren die de IT-afdeling overbelasten en tot slot security en compliance-problemen die ontstaan wanneer data gedeeld wordt met leveranciers, partners en klanten.

Data-silo's doorbreken

“Het Boomi AtomSphere Platform biedt bedrijven een low-code, cloud-native iPaaS-oplossing die hen helpt data-silo’s te doorbreken, workflows te automatiseren en doe realtime toegang tot data mogelijk maakt uit verschillende applicaties en van verschillende partners. Tegelijkertijd worden mogelijkheden voor data-analyse en datamanagement uitgebreid, aldus Forrester. “Boomi biedt bedrijven die data en applicaties snel aan elkaar moeten kunnen knopen in een gebruiksvriendelijke omgeving een iPaaS-oplossing met runtime deployment-mogelijkheden die tegemoet komt aan hun behoefte aan on-premises en hybride verbindingen. Tegelijkertijd worden zowel de klantbeleving als de bedrijfsvoering geoptimaliseerd.”

Om de voordelen, kosten en risico’s van een investering in het Boomi AtomSphere Platform in kaart te brengen sprak Forrester met zes klanten van Boomi. Hun ervaringen zijn gebundeld tot één denkbeeldige, samengestelde voorbeeldorganisatie. Uit het onderzoek komt naar voren dat AtomSphere gebruikers over het algemeen in staat worden gesteld hun kosten te vereenvoudigen en te verlagen voor zowel development, testen en het uitrollen van applicaties, terwijl applicatie- en data-interfaces beheersbaar blijven.

Wildgroei

“Nu bedrijven op steeds meer vlakken moderniseren, worden ze geconfronteerd met een wildgroei aan systemen, applicaties, clouds en data-silo’s binnen hun IT-omgeving. De IT-afdeling raakt hierdoor overbelast en integratieprocessen worden vertraagd, waardoor bedrijfsdoelen niet worden behaald,” zegt Chris McNabb, CEO van Boomi. “Dankzij Boomi kunnen bedrijven deze barrières overwinnen, integratieprocessen versnellen en informatie en interactie binnen de hele organisatie gelijktrekken. Dat levert tegelijkertijd een snelle ROI op en organisaties kunnen nieuwe winststromen aanboren.”

Terug naar nieuws overzicht