SLTN omarmt Commvault Metallic voor gegevensbescherming

SLTN omarmt Commvault Metallic voor gegevensbescherming

30-08-2021
Deel dit artikel:

SLTN omarmt Commvault Metallic voor gegevensbescherming

Commvault, wereldwijd leverancier van bedrijfssoftware voor databeheer in omgevingen in de cloud en op locatie, viert de mijlpaal van 300 dagen beschikbaarheid van Metallic in de Benelux met de aanstelling van SLTN als partner. En passant tekende SLTN de Gemeente Hoorn op als Metallic-klant. Het toont de groeiende populariteit van het SaaS-platform voor gegevensbescherming.

Metallic biedt organisaties veilige, schaalbare en kostenefficiënte oplossingen voor centraal gegevensbeheer in overeenstemming met de GDPR-eisen. Deze oplossingen bieden ondersteuning voor workloads op locatie, in de publieke en private cloud en in hybride omgevingen.

Ondersteuning door Microsoft en de aanstelling van Shai Nuni als de nieuwe vice president van Metallic in EMEA zorgen ervoor dat het SaaS-aanbod van Metallic tegemoetkomt aan de behoeften van organisaties die hun bedrijfskritische gegevens willen beschermen, maar zich zorgen maken over de kosten, schaalbaarheid en de beveiliging.

Donny Navarrete, Metallic Cloud Sales Leader Benelux bij Commvault zegt: “Het afgelopen jaar zijn we allemaal massaal thuis gaan werken en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Een nadeel daarvan is dat data decentraal wordt opgeslagen. De gegevens staan in de cloud, on-premises of op de laptop van medewerker. Het is belangrijk om ook die data goed te beschermen. Met Metallic bieden we onze klanten één oplossing die ervoor zorgt dat van al hun gegevens een backup is gemaakt en ze daardoor beschermd zijn tegen ransomware.”

“Metallic SaaS is een van de meest krachtige oplossingen in de markt om bedrijfskritische gegevens in de cloud en daarbuiten te beschermen. Zodra een klant aangeeft dat zij gebruik maken van Office 365, in welke vorm dan ook, denken wij direct aan Metallic. We weten namelijk dat onze klanten hier zeer tevreden over zijn, omdat het een bijzonder gebruiksvriendelijke oplossing is die ze ontzorgt”, aldus Tobias Polo Lopez, accountmanager bij SLTN.

“De Metallic-oplossing van Commvault sluit perfect aan bij onze ‘cloud tenzij’-strategie. Toen we eenmaal zagen hoe eenvoudig de oplossing in gebruik is, waren we verkocht. Metallic biedt exact de functionaliteit waar wij naar op zoek waren. Het is namelijk een oplossing die niet alleen al onze data beschermt, maar ons ook volledig ontzorgt. Sinds alle processen en backup-plannen ingeregeld zijn, hebben we er geen omkijken meer naar”, aldus Kelly Veerman, Manager I&A bij de Gemeente Hoorn.

Productverbeteringen
In januari introduceerde Metallic nieuwe oplossingen voor gegevensbescherming, verbeteringen en ondersteuning voor zakelijke workloads. Dit omvatte de introductie van Metallic Salesforce Backup voor de bescherming van SaaS-applicaties, verbeterde herstelmogelijkheden voor Microsoft Teams, de toevoeging van ondersteuning voor Oracle en Active Directory aan Metallic Database Backup en de introductie van HyperScale X, een volledig geïntegreerde appliance voor gebruik aan de netwerkrand.

“Sinds de integratie van Office 365-tools met Microsoft Teams is de laatstgenoemde oplossing razend populair onder besluitvormers in de onderwijssector. Dit blijkt wel uit de groei met bijna 900% van het gebruik van Teams tussen maart en juni van 2020”, zegt Shai Nuni, vice president EMEA bij Metallic. “Deze ongekende groei vergroot de noodzaak van veilige back-ups voor Office 365 voor snel en eenvoudig herstel in het geval van gegevensverlies.”

Samenwerking met Microsoft
Commvault heeft een strategische meerjarige overeenkomst met Microsoft gesloten voor de hechte integratie van de go-to-marketactiviteiten, technische ontwikkeling en verkoop van Metallic met Microsoft Azure. De nauwe samenwerking tussen beide bedrijven moet zorgen voor ultieme schaalbaarheid, betrouwbare beveiliging en eenvoudig beheer van SaaS-oplossingen. Commvault heeft toegezegd om gezamenlijke channel partners en klanten te helpen met het vereenvoudigen van hun IT met in de praktijk bewezen zakelijke oplossingen voor gegevensbescherming. Deze worden als SaaS-oplossing aangeboden en beschermd in de cloud.

“Commvault en Microsoft voorzien hun gezamenlijke klanten al sinds jaar en dag van betrouwbare technologie. Met deze overeenkomst brengen we onze jarenlange relatie naar een hoger plan in een cruciale tijd voor bedrijven om gebruik te maken van de cloud en SaaS-oplossingen”, zegt Tad Brockway, corporate vice president Azure Storage. “De combinatie van Metallic SaaS en Microsoft Azure vertegenwoordigt een van de krachtigste oplossingen binnen de branche voor de opslag en bescherming van bedrijfskritische gegevens, zowel in de cloud als daarbuiten.”

Terug naar nieuws overzicht