Witold Kepinski - 27 augustus 2021

VMware profiteert van klanten die voor cloud smart filosofie kiezen

VMware profiteert van klanten die voor cloud smart filosofie kiezen image

VMware, speler op het gebied van bedrijfssoftware, heeft de financiële resultaten voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2022 bekendgemaakt. De omzet voor het tweede kwartaal bedroeg 3,14 miljard dollar, een stijging van 9% ten opzichte van het tweede kwartaal van fiscaal 2021. De nettowinst voor het tweede kwartaal was 411 miljoen dollar, minder dan winst van 447 miljoen dollar in het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2021.

De combinatie van abonnements- en SaaS- en licentie-inkomsten bedroeg 1,51 miljard dollar, een stijging van 12% ten opzichte van het tweede kwartaal van fiscaal 2021. De inkomsten uit abonnementen en SaaS voor het tweede kwartaal bedroegen 776 miljoen dollar, een stijging van 23% op jaarbasis. Abonnementen en SaaS ARR (Annual Recurring Revenue) voor het tweede kwartaal bedroegen 3,15 miljard dollar, een stijging van 26% op jaarbasis.

"Onze klanten evolueren hun strategieën van een 'cloud first' naar een 'cloud smart' filosofie waarbij ze de juiste clouds en cloudservices kiezen voor de juiste workload, en zich wenden tot een multi-cloudomgeving", zegt VMware ceo Raghu Raghuram (foto). "We leveren het multi-cloudplatform voor alle applicaties, waarmee we de digitale innovatie en bedrijfscontrole mogelijk maken die onze klanten nodig hebben om hun bedrijf vandaag en in de toekomst te versnellen."

"We zijn blij met onze financiële prestaties in het tweede kwartaal, waarbij abonnementen en SaaS ARR met 26% op jaarbasis zijn gestegen tot 3,2 miljard dollar", aldus Zane Rowe, executive vice president en cfo van VMware. "Onze prestaties in het tweede kwartaal weerspiegelen een sterke groei van het aantal productboekingen op jaarbasis in belangrijke categorieën, waaronder onze multicloud- en moderne applicatiebedrijven en End-User Computing."

Zakelijke hoogtepunten en strategische aankondigingen

VMware introduceerde VMware Anywhere Workspace, een oplossing die VMware Workspace ONE, VMware SASE en VMware Carbon Black Cloud samenbrengt, waardoor organisaties multimodale werknemerservaringen kunnen beheren, de gedistribueerde edge beter kunnen beveiligen en de werkruimte kunnen automatiseren.

VMware werkt samen met Zoom Video Communications, Inc. om een betere en veiligere samenwerkingservaring voor hybride werkomgevingen mogelijk te maken. De inspanning zal zorgen voor interoperabiliteit tussen VMware Anywhere Workspace en het Zoom-samenwerkingsplatform om het gebruiksgemak, de applicatie- en netwerkprestaties en de beveiliging verder te verbeteren.

VMware ligt tot slot op schema om begin november 2021 zich af te splitsen van Dell Technologies. Deze stap zal VMware een meer strategische, operationele en financiële flexibiliteit bieden aldus Raghu Raghuram.