Apple CEO Tim Cook krijgt flinke bonus

Apple CEO Tim Cook

27-08-2021 | door: Witold Kepinski

Apple CEO Tim Cook krijgt flinke bonus

Tim Cook, CEO van Apple, krijgt naar verluidt een bonus van ongeveer 750 miljoen dollar. Het betreft zijn tiende en laatste tranche van de loonovereenkomst die hij tien jaar geleden tekende nadat hij de functie overnam van mede-oprichter Steve Jobs.

De bonus bestaat uit 5 miljoen aandelen ter waarde van ongeveer 750 miljoen dollar zo meldt Bloomberg News. Een deel van de uitbetaling is afhankelijk van het aandelenrendement van Apple over de afgelopen drie jaar.

Cook heeft nu een vermogen van ongeveer 1,5 miljard dollar, volgens de Bloomberg Billionaires Index. De Apple-topman is van plan een deel van dat vermogen te doneren.

Cook werkte eerder bij Compaq en IBM. Bij Apple wist hij bedrijf te laten doorgroeien tot een marktwaarde van een dikke 2 biljoen dollar. Er zijn meer online services en de App Store is een goudmijn gebleken naast de successen van devices zoals de iPhone, iPad, AirPods en Watch. Volgende stap om te groeien ligt in automotive, augmented en virtual reality toepassingen.

Terug naar nieuws overzicht