ilionx benoemt Pascal Peer tot CFO

27-08-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

ilionx benoemt Pascal Peer tot CFO

IT-dienstverlener ilionx stelt de 43-jarige Pascal Peer (foto) per 1 september aan als CFO. Peer houdt zich in zijn nieuwe rol bezig met de financiële gezondheid van ilionx en het vergroten van het marktpotentieel van de IT-dienstverlener. Hij neemt het stokje over van Bart Damstra. Peer was eerder actief als finance director group business control bij Eurofiber.

Peer beschikt over twintig jaar ervaring in financieel leiderschap en strategische functies. De laatste twaalf jaar bracht hij door bij Eurofiber waar hij verschillende posities bekleden. Hier droeg hij bij aan de financiële groei van het bedrijf in de digitale infrastructuurmarkt. Peer heeft ruime ervaring met het werken in een private equity-omgeving. In zijn nieuwe functie bij ilionx richt hij zich op de marktkansen voor de IT-dienstverlener en ondersteunt hij de financiële strategie van ilionx om één van de grote nationale IT-spelers te worden met de hoogste klant- en medewerkerstevredenheid in de markt.

'Complexiteit, resultaatgerichtheid en plezier'

“In mijn nieuwe uitdaging bij ilionx heb ik drie dingen gevonden die ik altijd zoek in een baan: complexiteit, resultaatgerichtheid en plezier”, aldus Pascal Peer. “Daarnaast vind ik de kenmerkende nuchterheid van ilionx erg prettig. We staan dichtbij de klanten en weten dat cijfers een middel zijn om betere gesprekken te voeren. Daarmee creëren we immers echte waarde voor onze klanten.”

Jan Veltman, CEO van ilionx: “We zijn erg blij met de komst van Pascal. Hij heeft vanuit zijn financiële functie van dichtbij meegemaakt hoe je een snelgroeiende organisatie leidt. Hij brengt op dit gebied waardevolle kennis en best practices mee, waarin vertrouwen en samenwerken centraal staan. Dat sluit naadloos aan op de cultuur van ilionx. Ik denk dan ook dat Pascal zich snel thuis voelt in zijn nieuwe werkomgeving.”

Terug naar nieuws overzicht