Witold Kepinski - 26 augustus 2021

Neways orderintake en het orderboek zijn sterk gestegen

Neways orderintake en het orderboek zijn sterk gestegen image

De Nederlandse hardware leverancier Neways Electronics International maakt de resultaten bekend over het eerste halfjaar (H1) eindigend op 30 juni 2021. De netto-omzet daalde met 3,8 procent naar 233,8 miljoen euro, mede door afbouw van minder rendabele omzet en verstoringen in de keten zoals het tekort aan halfgeleiders. Het genormaliseerd bedrijfsresultaat steeg 2,2 naar 6,8 miljoen dollar door verbetering brutomarge en doorlopend kostenmanagement. De nettowist steeg van 0,8 naar 3,1 miljoen euro.

De orderportefeuille is goed gevuld en ten opzichte van vorig jaar herstelt de winstgevendheid in 2021 zich naar verwachting. Reguliere groei in orderportefeuille mede veroorzaakt door onzekerheid in markt over beschikbaarheid producten, dit heeft een dempend effect op het herstel.

 

Eric Stodel, CEO: “In de eerste helft van 2021 zien we dat het herstel van ons bedrijfsresultaat zich voortzet door het effect van de ingezette maatregelen. We liggen goed op koers met de transformatie naar OneNeways. De omzet blijft mede door de verstoringen in de internationale keten en het bewust afstoten van minder rendabele omzet nog achter bij vorig jaar. De orderintake en het orderboek zijn sterk gestegen en wij hebben er in delen van de organisatie voor gekozen de flexibiliteit van de organisatie aan te spreken om snel op te schalen om in de toenemende vraag te voorzien. De vraag vanuit Automotive herstelt zich en ook in andere marktsectoren, zoals Semiconductor, Medical en Industrial, blijft deze sterk met een pijplijn van 22 prospects met een totale omzetpotentie van ruim 120 miljoen dollar, bovenop 13 nieuw geacquireerd klanten verdeeld over alle strategische marktsectoren met een totale omzetwaarde van ruim 50 miljoen dollar die de komende jaren zal materialiseren."

Stodel vervolgt: "In de tweede helft van 2021 zullen de materiaaltekorten bij toeleveranciers, met name van halfgeleider componenten, en de onzekerheden rondom de Delta variant naar verwachting blijven zorgen voor een rem op de omzetrealisatie. Desalniettemin verwachten we in de komende maanden meer producten en innovatieve systemen te kunnen uitleveren met bijgevolg een hogere omzet dan in de eerste helft van het jaar. Daar komt bij dat we ook de gerealiseerde structurele kostenbesparingen van de inmiddels afgeronde reorganisaties in Duitsland en Nederland beter in onze resultaten terug zullen gaan zien. We gaan door op de vorig jaar ingeslagen weg waarbij we ons als System Innovator steeds nadrukkelijker richten op het bieden van hogere toegevoegde waarde aan onze klanten.”