Redactie - 24 augustus 2021

IBM Telum processor detecteert fraude in realtime

IBM Telum processor detecteert fraude in realtime image

IBM heeft de details onthuld achter de eerste processor die on-chip-versnelling voor AI-inferentie bevat. De IBM Telum processor is specifiek ontworpen voor deep learning en om realtime beslissingen te nemen waar bedrijfskritieke gegevens en applicaties zich bevinden. Denk hierbij aan het in realtime voorkomen van fraude, iets dat vandaag de dag nog niet mogelijk was.

Moderne bedrijven passen doorgaans detectietechnieken toe om fraude op te sporen, nadat dit zich heeft voorgedaan. Het kan ook voorkomen dat ze dergelijk technieken helemaal niet gebruiken vanwege strikte latency eisen. Met Telum worden retailers onmiddellijk op de hoogte gebracht dat er fraude heeft plaatsgevonden.

Dit zijn de highlights van Telum:

Bliksemsnelle fraudedetectie: Telum's on-chip-versnelling voor AI-inferentie is in staat om AI-modellen tijdens de transactie uit te voeren. Dit verbetert de detectie van fraude in sectoren die waardevolle klant- en bedrijfsinformatie bevatten, zoals bankieren, financiƫn en verzekeringen.

Uniek ontwerp: de chip bevat 8 processor cores met een deep super-scalar out-of-order instruction pipeline. De chip heeft een klokfrequentie van meer dan 5GHz en is geoptimaliseerd voor de eisen van heterogene enterprise-class workloads. De volledig opnieuw ontworpen cache- en chip-interconnection infrastructuur biedt 32 MB cache per core en kan worden opgeschaald tot 32 Telum-chips.

IBM Research: Telum is de eerste IBM-chip met technologie die is ontwikkeld door het IBM Research AI Hardware Center. Bovendien is Samsung de technologie-ontwikkelingspartner van IBM voor de Telum-processor, die is ontwikkeld in 7nm EUV technology node.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024