Witold Kepinski - 21 augustus 2021

Microsoft belicht nieuwe details rond Windows Server release

Microsoft belicht nieuwe details rond Windows Server release image

Microsoft heeft zijn servicemodel geüpdatet. Vanaf Windows Server 2022 is er één primair releasekanaal beschikbaar, het Long-Term Servicing Channel. Het halfjaarlijkse channel wordt nog steeds ondersteund tot de datums die in de onderstaande tabel worden weergegeven.

Microsoft heeft een speciale online pagina gepubliceerd om klanten te helpen bij het bepalen van de einddatum van de ondersteuning voor de releases van het Long-Term Servicing Channel en Semi-Annual Channel.

Het Semi-Annual-Channel in eerdere versies van Windows Server was gericht op containers en microservices, en die innovatie zal worden voortgezet met Azure Stack HCI.

Met het Long-Term Servicing Channel wordt elke 2-3 jaar een nieuwe hoofdversie van Windows Server uitgebracht. Gebruikers hebben recht op 5 jaar reguliere ondersteuning en 5 jaar uitgebreide ondersteuning. Deze channel biedt systemen met een lange onderhoudsoptie en functionele stabiliteit, en kan worden geïnstalleerd met Server Core of Server met Desktop Experience-installatieopties.

Het Long-Term Servicing Channel zal beveiligingsupdates en niet-beveiligingsupdates blijven krijgen, maar het zal niet de nieuwe functies en functionaliteit krijgen.