Wouter Hoeffnagel - 20 augustus 2021

NVIDIA-CEO: Overname van ARM duurt langer dan verwacht

NVIDIA-CEO: Overname van ARM duurt langer dan verwacht image

De overname van ARM door NVIDIA neemt langer in beslag dan verwacht. Met name onderhandelingen met toezichthouders om tot goedkeuring te komen kost meer tijd dan beoogd.

Dit maakt oprichter en CEO Jensen Huang bekend tijdens een prestatie van financiële cijfers over het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2022. NVIDIA kondigde in september 2020 de overname van ARM aan, een deal waarmee een bedrag van zo'n 40 miljard dollar gemoeid is.

Protest vanuit licentiehouders

De overname moest eigenlijk in maart 2022 zijn afgerond. Het lijkt er echter op dat deze deadline niet gehaald wordt. Zo moet niet alleen overeenstemming worden bereikt met toezichthouders, maar is er ook protest vanuit licentiehouders. Zij zijn bang geen toegang meer te krijgen tot technologie van ARM zodra het onder de vlag van NVIDIA opereert.

Colette Kress, CFO van NVIDIA, zegt in een verklaring nog steeds vertrouwen te hebben dat de deal uiteindelijk doorgang vindt. Investeerders lijken hier echter anders over te denken, meldt Reuters. Zo meldt Logan Purk, analist bij Edward Jones, aan Reuters dat veel investeerders ermee rekening houden dat de deal uiteindelijk moet worden afgeblazen.