NETGEAR vernieuwt beveiligingssysteem Armor

22-08-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

NETGEAR vernieuwt beveiligingssysteem Armor

NETGEAR, leverancier van netwerkproducten en -oplossingen voor consumenten en bedrijven, introduceert een verbeterde versie van beveiligingssysteem Armor. Het systeem biedt beveiliging en detectie van bedreigingen voor (slimme) thuisnetwerksystemen. Het vernieuwde systeem is ingebouwd in de meeste Orbi- en Nighthawk-netwerksystemen. Armor biedt een beschermende bubbel voor alle aangesloten apparaten in een thuisnetwerk die consumenten beschermd tegen hackers, malware en virussen.

Netwerkbedreigingen die in eerste instantie vooral voorkwamen bij computers, zijn tegenwoordig ook reëel voor aangesloten smart apparaten, zoals smart tv’s, laptops, tablets, telefoons en zelfs slimme thermostaten en verlichting. Uit onderzoek van Bitdefender blijkt dat het aantal kwetsbaarheden in IP-camera’s is verdubbeld en in smart tv’s met maar liefst 335 procent is gestegen tussen 2019 en 2020.

Tweeledige beveiliging

De meeste mensen hebben antivirussoftware op hun computer geïnstalleerd, maar toch zijn (de gemiddeld 25) aangesloten smart home apparaten kwetsbaar en kunnen aanvallers een ingang verschaffen. Dit leidt mogelijk tot ernstige gebruiks- en prestatieproblemen, maar ook diefstal van persoonlijke gegevens zoals bijvoorbeeld wachtwoorden of bankgegevens.

Als er meerdere (slimme) apparaten tegelijkertijd zijn aangesloten op hetzelfde netwerk vergroot dit niet alleen de kans op inkomende aanvallen, maar ook op uitgaande bedreigingen zoals een slimme beveiligingscamera die gegevens deelt met malafide websites. NETGEAR Armor is ingebouwd in de router om de activiteit van en naar het internet te monitoren. Hierdoor worden alle apparaten die aangesloten zijn op het netwerk beschermd en is het niet nodig om meerdere beveiligingsabonnementen of -software aan te schaffen.

"Met de toename van slimme apparaten in huis, van babyfoons tot smart tv's, die allemaal kwetsbaar zijn voor bedreigingen van internet, begrijpen we dat het voor mensen lastig is om te weten hoe ze hun apparaten en gegevens veilig moeten houden,” aldus Arend Karssies, Regional Manager Benelux bij NETGEAR. "We realiseerden ons dat er een nieuwe, eenvoudigere beveiligingsoplossing nodig was en met deze versie van NETGEAR Armor nemen we mensen zorgen uit handen door een uitgebreide 'set-it-and-forget-it' service te bieden."

Nieuwe mogelijkheden

Naast de al langer beschikbare functies van NETGEAR Armor biedt de vernieuwde versie onder meer de volgende mogelijkheden:

  • Bescherming van gevoelige gegevens: Blokkeert pogingen om o.a. inlog- en bankgegevens en SSN's te verzenden via niet-versleutelde verbindingen.
  • Afwijkend gedrag opsporen: Machine learning algoritme monitort en leert het gebruikelijke gedrag van de aangesloten apparaten en blokkeert activiteiten die afwijken van het normaal.
  • Bescherming tegen brute kracht: Voorkomt aangesloten slimme apparaten van bots die proberen om wachtwoorden te hacken.
  • DDoS-bescherming: Beschermt het netwerk tegen denial-of-service-aanvallen.
  • Exploitpreventie/IDS: Beschermt gegevens en apparaten tegen kwaadaardige inbraken.

De nieuwste generatie NETGEAR Armor wordt geleverd met bescherming tegen internetbedreigingen die gebruikers kosteloos kunnen installeren op hun computers, smartphones en tablets. Deze bescherming zorgt niet alleen voor een veiliger thuisnetwerk, maar helpt ook om klanten te beschermen tegen virussen, phishing en andere aanvallen. Ook als ze verbinding maken met onbeveiligde netwerken in bijvoorbeeld horecagelegenheden of op vliegvelden.

Beschikbaarheid

NETGEAR Armor is per direct beschikbaar op ondersteunde WiFi 6-netwerksystemen, en wordt de komende weken ook beschikbaar op andere routers. NETGEAR Armor heeft een gratis proefperiode van 30 dagen. Na de proefperiode is een betaald jaarabonnement van €99,99 vereist.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security