Redactie - 20 augustus 2021

Pepperflow wint rechtszaak tegen SEP

Pepperflow wint rechtszaak tegen SEP image

De Rechtbank Gelderland veroordeelt SEP om aan softwaremaker Pepperflow een bedrag te betalen een bedrag van 185.787,34 euro inclusief btw aan openstaande facturen, vermeerderd met de wettelijke handelsrente over dit bedrag vanaf de dag van verschuldigdheid van de daarin begrepen facturen tot aan de dag van volledige betaling.

SEP en Pepperflow boden samen informatieveiligheid aan gemeenten. SEP wilde de samenwerking stoppen, maar dat kon niet zomaar. De rechtbank deed daarna uitspraak over de afwikkeling rond de beƫindiging van de samenwerkingsovereenkomst.

Verder veroordeelt de rechtbank SEP om aan Pepperflow een bedrag te betalen van 2.204,64 euro aan buitengerechtelijke incassokosten, vermeerderd met de wettelijke rente over deze kosten vanaf de datum van dagvaarding tot aan de dag van volledige betaling.

Tevens veroordeelt de rechtbank SEP in de proceskosten, aan de zijde van Pepperflow tot op heden begroot op 7.758,99, euro te vermeerderen met de wettelijke rente over deze kosten, indien betaling binnen veertien dagen na betekening van het vonnis uitblijft, vanaf de vijftiende dag na betekening van het vonnis tot aan de dag van volledige betaling.

Lees de hele uitspraak van de rechtbank hier.