Online werkplatform Maqqie nestelt zich in Sliedrecht

Pieter Jacob Leenman, founder/CEO van Maqqie

20-08-2021 | door: Witold Kepinski

Online werkplatform Maqqie nestelt zich in Sliedrecht

Online werkplatform Maqqie groeit zo snel, dat een nieuw hoofdkantoor is gezocht en gevonden in Sliedrecht. Het bedrijf, dat in 2017 startte vanaf een zolderkamer, heeft inmiddels bijna 50 medewerkers en barstte uit haar voegen in Gorinchem. Het nieuwe hoofdkantoor aan de A15 in Sliedrecht biedt met ca. 1500 m2 de perfecte uitvalsbasis om door te groeien naar ‘de grootste werkgever van Nederland’.

Pieter Jacob Leenman, founder/CEO van Maqqie, licht de stap naar Sliedrecht toe: “Wij zijn onze dienstverlening altijd aan het verbeteren en uitbreiden. Met name voor onze groeiende IT- en Supportafdeling is op dit moment veel extra ruimte nodig. Met onze ambitie en groeicurve willen we niet het risico lopen dat we over enkele jaren weer moeten verhuizen, dus zochten we echt een pand dat de komende 3-5 jaar met ons mee kan groeien. Dat hebben we gelukkig gevonden in Sliedrecht”.

Die groei heeft Maqqie te danken aan het slim inspelen op een veranderende arbeidsmarkt, met keuze-vrijheid en on-demand als sleutelbegrippen. Het industriële tijdperk is overgegaan in een digitaal tijdperk waarin big data en AI een grote rol spelen, dat de werkapp –met succes- benut. Pieter Jacob: “Bij Maqqie zien we een toekomst ontstaan waarin online platformen de spil vormen van de arbeidsmarkt. De enige oplossing voor de steeds schaarser wordende arbeidsmarkt. Wij ontzorgen bedrijven met een online platform waarop ze hun werkvoorraad delen met tienduizenden werkenden. Algoritmes zorgen voor de beste match. De werkende plant zijn werkweek in via de Maqqie werk-app, kan afwisselend aan de slag voor meerdere bedrijven. Diezelfde app regelt tevens de volledige contractuele afwikkeling van iedere samenwerking, via een flexibel of vast contract.”

Maqqie steekt haar ambitie niet onder stoelen of banken. Het wil middels haar dienstverlening aan werkgevers en werknemers uitgroeien tot de ‘grootste werkgever van Nederland’. “Zoals voor veel apps en platformen geldt, er is slechts ruimte voor een beperkt aantal spelers om voldoende relevant te zijn. De beroepsbevolking bestaat uit 9 miljoen mensen, wanneer je daar een paar procent van op je platform hebt, gaat het al hard. De grootste particuliere werkgever in Nederland heeft zo goed als 100.000 mensen in dienst (Ahold Delhaize), daar denken wij overheen te kunnen.”

Terug naar nieuws overzicht